четвер, 12 серпня 2021 23:37

ВООЗ збирає нову наукову групу для дослідження походження Covid-19

ВООЗ збирає нову наукову групу для дослідження походження Covid-19
ВООЗ дослідить походження коронавірусу. Фото: Reuters

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про створення нової консультативної групи, яка сприятиме проведенню нових досліджень і консультуватиме ВООЗ з питань вивчення можливих нових патогенів з пандемічним потенціалом.

На новому етапі досліджень будуть вивчені дані про найперші випадки коронавірусу. Йде співпраця з країнами, які виявили SARS-CoV-2 в біологічних зразках ще за 2019 рік, повідомляється на сайті ВООЗ.

В організації закликали всі країни деполітизувати ситуацію і співпрацювати, щоб встановити походження коронавірусу.

"Наукових даних для виключення будь-якої гіпотези недостатньо. Зокрема, для розгляду "лабораторної теорії" важливо мати доступ до всіх даних, враховувати передову наукову практику і вивчати механізми, які існують в ВООЗ", — відзначили там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус міг вийти з лабораторії. Цю версію виключати ще зарано - ВООЗ

В середині січня 2021 року команда з 13 експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я прибула до китайського міста Ухань, звідки, як вважається, почалось розповсюдження коронавірусу, щоб провести власне розслідування про джерело інфекції.

У чернетці доповіді ВООЗ зазначалось, що коронавірус нового типу має тваринне походження, а версія про витік з лабораторії "вкрай малоймовірна". Місія працювала у трьох напрямках: розслідувала зв'язок між розповсюдженням вірусу і тваринним середовищем, вивчала характер розповсюдження вірусу в Ухані і аналізувала проби навколишнього середовища.

Вчені дійшли висновку, що Ухань міг бути не першим містом, де коронавірус SARS-CoV-2 передався людям, а тварини, що стали джерелом вірусу, досі не визначені.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ збирає нову наукову групу для дослідження походження Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути