середа, 02 грудня 2020 21:29

ВООЗ рекомендувала носити маски на вулиці

ВООЗ рекомендувала носити маски на вулиці
Жителям країн, де поширюється коронавірус, слід носити маски постійно - і на вулиці, і в добре провітрюваних приміщеннях, якщо не виходить забезпечити дотримання соціальної дистанції. Фото: gazetahm.org

Всесвітня організація охорони здоров'я посилила правила носіння масок під час пандемії коронавірусу.

Так, носити маски рекомендують всюди. Зокрема, на вулиці, якщо фізично неможливо дотримуватися дистанції як мінімум метр. Про це повідомляється в оновлених рекомендаціях на сайті ВООЗ.

Зазначається, що у приміщеннях, навіть якщо вони добре вентилюються, але всередині не можна дотримуватися дистанції, також необхідна маска. Це рекомендовано для всіх закладів, включаючи навчальні, - носити маски пропонується всім, включаючи студентів і школярів. При цьому, маска обов'язкова і підліткам від 12 років. Дітям до п'яти років носити маски не треба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-19: Україна отримала допомогу з ОАЕ

Як повідомляється, що це найзначніше посилення рекомендацій щодо маскового режиму за весь час пандемії. Воно також включає нові стандарти для медичних установ: там маску пропонується носити всім і всюди, включаючи кафетерії і кімнати для персоналу.

Верховна рада ухвалила законопроєкт №3486, який посилює захист безробітних, працівників і роботодавців на період дії карантину. В Україні надаватимуть допомогу по частковому безробіттю всім підприємствам, зокрема й великим, на час карантину.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ рекомендувала носити маски на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути