неділя, 24 березня 2024 17:50

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вони не "людолови": командувач Сухопутних військ ЗСУ став на захист ТЦК

"Вони не "людолови": командувач Сухопутних військ ЗСУ став на захист ТЦК
Ставлення суспільства до територіальних центрів комплектування несправедливе, вважає командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк. Фото: Pavliuk_KSV

Ставлення суспільства до територіальних центрів комплектування несправедливе.

Співробітники ТЦК - це військові, які брали участь у боях, а не "людолови". Про це написав командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк у Telegram.

На думку генерала, Росія може завдати Україні поразки за допомогою самих українців через негативне ставлення людей до ТЦК.

За його словами, вищий пілотаж мистецтва війни - зруйнувати замисли ворога і завдати йому поразки, не застосовуючи свого війська в бою.

"І судячи з останніх місяців, росіяни дуже вправно користуються давньокитайськими стратагемами ведення війни. А деякі наші співгромадяни, на жаль, втратили розуміння, що їхні дії та публічні вислови перетворились на потужну зброю в руках ворога", - вважає Павлюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроєкт про мобілізацію може бути остаточно ухвалений через місяць - нардеп

Він наголосив, що більшість співробітників ТЦК - це військові, які брали участь у бойових діях.

"Окрема тема - ставлення до військовослужбовців ТЦК. Сьогодні ТЦК та їх роти охорони в більшості укомплектовані військовослужбовцями, що втратили здоров'я на війні та визнані непридатними до проходження служби в бойових частинах. Як дійшло до того, що до цих людей, які пройшли пекло, стало прийнятним ставитись як до ворогів і називати "людоловами"?" - написав Павлюк.

Командувач заступився за ТЦК та нагадав, що відмова чоловіків від захисту країни, конституційного обовʼязку, є неправомірною.

"Вже не кажучи про те, що всі кадри на кшталт "пакування в бус" принципово (!) не містять, що саме в поведінці героїв матеріалу призвело до таких наслідків", - заявив він.

Комітет Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки продовжив розгляд правок до законопроєкту про мобілізацію, які стосувались надання відстрочки та бронювання.

Було розглянуто 260 правок. Зокрема, Комітет підтримав надання відстрочки від мобілізації для аспірантів всіх форм навчання. Про це у Facebook повідомила нардеп "Європейської Солідарності" Ірина Фріз.

Зараз ви читаєте новину «"Вони не "людолови": командувач Сухопутних військ ЗСУ став на захист ТЦК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути