пʼятниця, 14 жовтня 2016 12:43

Волонтери привітали захисників України

Волонтери привітали захисників України

Відеоролик до Дня захисника України підготували волонтери із Центру People's Project. Свято відзначають сьогодні, 14 жовтня.

"Ми, українці, зупинили Путіна і перешкодили реалізації його хворобливих імперських амбіцій. Агресор приречений на ганебну поразку - нас підтримує весь цивілізований світ", - повідомляють волонтери на своїй сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбуваються урочистості до Дня захисника України (наживо)

<

2014 року указом президента свято "День захисника України" був офіційно встановлений на 14 жовтня. Одночасно був скасований указ 2009 року, за яким 23 лютого відзначався День захисника Вітчизни.

Свято Покрова пресвятої Богородиці, який відзначається 14 жовтня, був третім за важливістю, після Різдва та Великодня, для запорізьких козаків. У цей день вони проводили наради, на яких обирали нового гетьмана або отамана. Тому 1999 року указом президента України на 14 жовтня було встановлено "День українського козацтва".

14 жовтня 1942 року також була створена Українська повстанська армія - УПА. Під час Другої світової війни бійці УПА були єдиними, хто воював одночасно і проти гітлерівців, і проти СРСР, відстоюючи незалежність України.

Зараз ви читаєте новину «Волонтери привітали захисників України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути