понеділок, 30 травня 2022 22:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий аналітик розказав, де тренуються окупанти

Військовий аналітик розказав, де тренуються окупанти
Фото: "Укрінформ"

Окупанти кинули всі сили на Донбас. Українські військові намагаються відтягнути загарбників на Херсонщині. Росіяни ж заговорили про наступ на північ України, щоб українське командування не могло перекинути підкріплення на донецький напрямок. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий аналітик Іван Січень.

"Ситуація дуже важка. Але треба дивитися стратегічно – Росія кинула всі сили, щоб захопити Сіверськодонецьк. Це місто вже має для них політичне значення. Їм треба показати, що вони мають якісь успіхи. На всіх інших напрямках окупанти перегруповують сили, зміцнюють оборону і готуються до наступу Збройних сил України", – говорить Січень.

На Херсонщині українські війська перейшли у контрнаступ і посунули противника на 10 км, наголошує аналітик.

"Цей успіх дозволив відтягнути російська війська з донецького напрямку. На Херсонщині ініціатива зараз за нашими військами. Ми нав'язуємо свою волю і змушуємо відступати на певних ділянках. Росіяни на Херсонщині тримають стару техніку – там нещодавно з'явилися танки Т-62, яким близько 60-50 років. На Донбасі ще мають більш сучасні техніку, більш-менш потужні війська. На другорядних напрямках діє техніка, яку доводиться витягувати зі складів", – каже Січень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Альтернатива ЄС від Джонсона: дипломат розповів, чи є перспектива в такого союзу

Окупанти для того, щоб відтягнути українські війська, почали проводити навчання в Білорусі, додає аналітик.

"Щоб ми приділяли увагу обороні північного кордону. З цією ж метою навчання проводять у Курській, Брянській областях. Обстрілюють наші населені пункти. У Курську базуються російські винищувачі, які кожен день обстрілюють українську територію. Все роблять для того, щоб наші війська не пішли на Донбас", – пояснює Січень.

Наступ на Київ росіяни не можуть почати зараз, говорить аналітик.

"Ні на Суми, ні на Чернігів також. Там у росіян сил немає. Повідомлення, що Росія може напасти з півночі, – роблять для того, щоб скувати наші сили і не дати їх перекинути на Донбас. Ця інформація зараз грає на руку Кремлю", – наголошує Січень.

Останнім часом посилилися обстріли Одеси та Харкова – так Росія намагається налякати українців, пояснює аналітик.

"Це була ідея Путіна з самого початку – що українці захочуть здатися, щоб їх перестали обстрілювати. Тому стріляють у житлові масиви, магазини. Вони просто намагаються залякати нас і змусити піти на поступки. З цією ж метою Кремль можуть застосувати хімічну зброю чи обстріляти якийсь хімічний завод, наприклад, на Сумщині", – додає Січень.

Міноборони повідомляє, що окупанти готують наступ на Слов'янськ та накопичують сили на півдні. Ворог намагається провести штурмові дії вздовж всієї лінії зіткнення у Луганській та Донецькій областях. Також окупаційна армія атакує у Запорізькій області, а у Херсонській області спостерігається накопичення сил і засобів.

Окупаційні війська Росії увійшли на околиці Сіверськодонецька в Луганській області.

Зараз ви читаєте новину «Військовий аналітик розказав, де тренуються окупанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути