Ексклюзиви
понеділок, 30 травня 2022 08:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Армія РФ увійшла на околиці Сіверськодонецька - Гайдай
5

Росіяни кинули усі свої сили, щоб захопити Луганську область
Фото: t.me/luhanskaVTSA
90% будинків у Сіверськодонецьку зруйновані
За 29 травня зруйновані щонайменше 12 будинків
Минулої доби ворог вбив ще двох жителів міста
Воїни ЗСУ роблять усе, щоб Сіверськодонецьк лишалося під українським прапором

Окупаційні війська Росії увійшли на околиці Сіверськодонецька в Луганській області.

За це місто та Лисичанськ точаться важкі бої, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram вранці 30 травня.

"Ворог залучив все можливе озброєння, застосовує авіацію. Втім, наші військові міцно тримають оборону, аби не допустити ворога вглиб країни. Росіяни перекидають на Сіверськодонецький напрямок боєприпаси та техніку у великій кількості", - написав Гайдай.

Минулої доби, 29 травня, ворожими снарядами вбило ще двох сіверськодончан, п'ятеро поранені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боротьба триває: показали світлини українських захисників з Лисичанська

"Більшість із них – жителі одного кварталу у старому районі міста. Вони готували їжу у дворі, коли раптом розпочався обстріл. Важких травм зазнали двоє мешканців Сиротиного. Всі поранені вже перебувають в лікарнях Донеччини", - додав Гайдай.

За 29 травня в Сіверськодонецьку зруйновані щонайменше 12 будинків, у Лисичанську – 18, у Врубівці – 10 та будинок культури, у Золотому – три, у Нирковому, Миколаївці, Вікторівці – по два, за даними голови ОВА.

Одна з найгарячіших точок у Сіверськодонецьку - готель "Мир". Днями ворог захопив його. Внаслідок ворожих ударів у Сіверськодонецьку зруйнована вся критична інфраструктура й 90% будинків. Понад дві третини житлового фонду міста повністю знищені. Немає звʼязку, заявив президент Володимир Зеленський.

За його словами, захопити Сіверськодонецьк - це принципове завдання для окупаційного контингенту. І окупантам "байдуже, якою кількістю життів доведеться заплатити за цю спробу підняти російський прапор на бульварі, як гірко зараз звучить ця назва, Дружби народів".

Зараз ви читаєте новину «Армія РФ увійшла на околиці Сіверськодонецька - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути