неділя, 30 вересня 2007 14:22

Військові переслідують в горах Чечні залишки бойовиків Рапані Халілова

Підрозділ батальйону "Північ" внутрішніх військ МВС Росії проводять в горах Чеченської республіки операцію по переслідуванню бойовиків.

"Операція почалася після півночі і в даний час продовжується в лісовому масиві в околицях н.п. Тазен-калу Введенського району", - повідомив командир батальйону "Північ" полковник Алібек Делімханов. Він знаходиться безпосередньо на місці проведення операції.

"Отримавши інформацію про те, що в лісі були відмічені бойовики, військовослужбовці батальйону висувалися в заданий квадрат. При цьому разведгруппа виявила бойовиків чисельністю більше 10 чоловік. В ході перестрілки, за попередніми даними, декілька бойовиків поранено. Можливо, серед них є і вбиті, про що свідчать скривавлені перев"язувальні матеріали, виявлені на шляху переслідування", - відзначив Делімханов.

За його словами, також виявлена і ліквідована крупна база бойовиків, розрахована на одночасне мешкання 25 чоловік. Тут знаходилися консервовані і свіжі продукти харчування, спальні мішки, посуд, медикаменти. База знищена шляхом підриву.

На думку фахівців, сказав Делімханов, бойовики мали намір скористатися цими запасами в зимовий час. Він також відзначив, що "за оперативними даними, виявлені бойовики є залишками банди Раппані Халілова і якогось Асланбека Вадалова".

"Ми вважаємо, що серед бойовиків може знаходитися і арабський найманець Муханід, що називає себе наступником Хаттаба", - підкреслив полковник.

Один з лідерів бойовиків на Північному Кавказі Халілов у вересні був ліквідований в Дагестані, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Військові переслідують в горах Чечні залишки бойовиків Рапані Халілова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути