понеділок, 26 листопада 2018 13:13

Воєнний стан підготує державу до ведення війни - Романенко

Воєнний стан підготує державу до ведення війни - Романенко
Ігор Романенко:Вогнем на ураження Путін хотів показати Заходу та росіянами, що дії московської влади рішучі. Фото: Обозреватель

Росію може зупинити тільки опір всього народу.

Про це в коментарі для Gazeta.ua розповів військовий експерт Ігор Романенко.

"Кілька місяців тому влада вирішила створити військово-морську базу у Бердянську. Туди вже доставили суда "Донбас" та "Кременець". По ним росіяни не наважились відкрити вогонь. Можливо, мали недостатньо сил чи побоялись загострення. Так само на базу в Бердянську командування Військово-морських сил намагалось провести ще два артилерійські катери. Вони річкові, тобто маленькі. Третій - неозброєний буксир. Цього разу Путін вирішив атакувати українські кораблі, аби вони не дійшли до військово-морської бази.
Вогнем на ураження Путін хотів показати Заходу та росіянами, що дії московської влади рішучі. І саме вона може задавати порядок денний сильною рукою.
Ситуація - жахлива. Але вона відбулась. Отже треба використати її. В першу чергу тиснути на міжнародну спільноту та спонукати їх увести нові, більш жорстокі санкції проти РФ", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилась реакція Трампа на події у Керченській протоці

На його думку, треба вводити воєнний стан. Це вірна реакція.

"Він підготує державу до ведення війни. Треба привести усі Збройні сили у повну бойову готовність. У нас із Росією критично різний військовий потенціал. Їх може зупинити тільки опір всього народу. Вони зрозуміють, що подальша війна нестиме їм великі втрати. Кремль вже не зможе їх приховувати. В історії схожа ситуація була з В'єтнамом. Америка воювала з цією малою країною не один рік. Але США так і не змогли її зламати, адже там був загальнонаціональний опір. Маємо теж так діяти", - додає Ігор Романенко.

Вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира.
У результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків.

Зараз ви читаєте новину «Воєнний стан підготує державу до ведення війни - Романенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути