понеділок, 24 вересня 2012 17:28

У Львові міліція намагалася завадити молоді кидатися яйцями в опудало
12

Спершу міліція наполягала на тому, що про яйця у погодженні акції не йшлося
Фото: Фото: Євген Борісов
Втім акція все ж відбулася

Сьогодні у Львові в сквері біля третього корпусу Львівської політехніки студенти закидали опудало влади яйцями. Акцію організувала "Студентська Свобода".

Організатори привезли із собою 90 яєць, опудало, зроблене з мішків та старого одягу, та два ящики булочок.

На місці проведення заходу зібралося понад 2 десятки міліціонерів у формі та троє у цивільному з відеокамерами. Всіляко намагаються заховатися від об'єктива фотоапарата організаторів.

Акція мала розпочатися о 13:45, проте через суперечки із міліціонерами початок затягнувся на 12 хвилин. Правоохоронці стверджували, що заявка на подію оформлена неправильно, бо не вказано, що люди кидатимуться яйцями. Проте організатори наполягали на тому, що все законно і про подію органи самоврядування повідомили, захід нікому шкоди не робить, відповідно має право відбутися.

"Ви подали заявку, що будуть відбуватися народні збори, а це означає, що прийдуть люди, ви станете й вони вас будуть слухати, а ви хочете вчинити хуліганські дії й кидатися яйцями - це заборонено", - пояснював полковник.

"А коли ми у фрізбі граємо, то теж заявку маємо подавати? Чи коли музиканти грають на вулиці то вони подають заявку? Чи я ще мав вам написати що прийду у синій кофті й чорних мештах?", - обурювалися організатори та учасники акції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові кидалися яйцями

"Рівно 8 років тому в Івано-Франківську студенти зробили постріл яйцем у Януковича-Бандюковича, - розповів співорганізатор акції Тарас Кашинський. - Зараз ми також стріляємо яйцями у владу. Це розстріл влади, щоб показати опір, що ми все ж переможемо їх. Своєрідний перформанс".

О 13:50 між двома деревами розтягли сітку, на яку причепили опудало у синьому сміттєвому кульку, що імовірно символізує синій колір Партії Регіонів. Людям видали яйця й флеш-моб розпочався.

"На владу це звичайно ніяк не вплине, але весело, - розповів студент Максим Краснюк. - У дитинстві з балкону жбурляв яйця у людей, а тут такий собі спогад позитивних емоцій". Замість конкурсу на влучність акція переростає у масове закидування ляльки. З десяток хлопців одночасно хапають яйця й жбурляють у "владу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман: слід від яйця можна було б носити як орден

"Йой, - то ж скільки можна було зробити хорошого з тих яєць, а ви дурні їх так викидуєте, - прокоментувала стара бабуся. - То вже зажерлися, далі немає куди. Ти порахуй, кожне яйко 70 копійок, а тут чотири лотки валяється пустих по 30 штук".

"Дівчата, підходьте, не соромтеся, - говорить співорганізатор акції до студенток, що споглядають збоку. - Яйця - то така річ, з якою ви маєте вміти поводитися".

За 10 хвилин усі "боєприпаси" закінчилися.

"Хто там попав у ворога народу, йдіть брати свої подарунки, - кричить Семчій. Виймає з ящика пиріжки й простягає молоді. - Булочки, булочки". За 10 хвилин сітка уже скручена, опудало прибране, усі шкарлупки від яєць у смітнику.

Зараз ви читаєте новину «У Львові міліція намагалася завадити молоді кидатися яйцями в опудало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути