четвер, 13 вересня 2012 08:00

У Львові кидалися яйцями
11

Фото: Фото: Павло Паламарчук

У середу, 12 вересня, в львівському музеї сала відзначали всесвітній День яйця. З цієї нагоди там відбувся перформенс із залученням відвідувачів. Їх роздали яйця наповнені фарбою. На одній із стін серед експонатів закладу повісили білий ватман. За командою люди мали кидати яйця у нього. Попередньо усю територію навколо полотна затягнули клейонкою.

- Ця акція є початком нового салобархатного сезону у нас,- розповіла куратор мистецьких проектів у музеї-ресторації "Сало" Ярослава Яковлєва. -  Наше мистецтво спрямоване для людей. Буде відбуватися ще багато заходів із залученням публіки. Для сьогоднішнього заходу використали 33 яйця. Попередньо в них шприцом ми зробили дірки. Виливали білок, а в середині залишали жовток. Це було дуже складно зробити. Потім додавали фарбу. Інсталяція буде висіти до суботи. Все таки вона зроблена із живого продукту і їй властиві природні процеси.

Після того, як усі яйця були розбиті об папір клейонку із шкарлупами згорнули. Багато хто зразу підбіг оцінювати мистецький шедевр. Деякі із гостей жартома порівнювали картину із творіннями Сальвадора Далі.

- Ми просто з подругами прийшли подивитися на музей, - розповіла студентка Ірена Гуменюк. – А тут таке дійство. Було весело кидати яйцями. Картина так собі як на мене, але настрій ця акція мені покращила. Думаю, вдома можна теж щось подібне влаштовувати для розрядки нервів.

Крім того, кожен із відвідувач міг власноруч засмажити собі яєчню із салом. Спеціально для цього біля входу поставили плиту. Зготовлену страву можна було потім спожити за столиками.

Зараз ви читаєте новину «У Львові кидалися яйцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути