пʼятниця, 16 квітня 2010 21:04

У Львові і Черкасах вандали осквернили Пагорби Слави

У Львові і Черкасах вандали осквернили Пагорби Слави

У Львові і Черкасах на території меморіальних комплексів Пагорб Слави скоєні акти вандалізму.

Як повідомив голова Львівської обласної організації Антифашистського комітету України Олександр Калинюк, з обеліска, встановленого на честь російських воїнів, які загинули у Галичині в роки Першої світової війни, викрадено кількаметрову бронзову гірлянду і бронзову табличку з надписом.

Як зазначив Калинюк, представники Львівської обласної організації ветеранів України і Антифашистського комітету звернулися до керівництва держави, ЗМІ і до "країн, які постраждали від фашизму", з відкритою заявою, в якій наголошується, що ветерани і члени Антифашистського комітету "вимагатимуть від Генеральної прокуратури України притягнути до відповідальності посадових осіб міліції, з вини яких не було порушено кримінальну справу за фактом вандалізму на Пагорбі Слави у 2009 році і не була порушена кримінальна справа за фактом вандалізму, скоєного проти обеліска у квітні 2010 року".

"Також ми вимагатимемо, аби Генеральна прокуратура України перевірила Львівську міську раду щодо виконання вимог закону Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, і зокрема, ст. 2, 6. За невиконання вимог вказаного закону вимагатимемо притягти міського голову Львова Андрія Садового до відповідальності, а Львівську міську раду розпустити як таку, що порушує Конституцію і закони України і не виконує вимоги ст. 78 закону Про місцеву самоврядність в Україні", - сказано в зверненні.

Водночас у Черкасах на Пагорбі Слави невідомі зловмисники розбили два з трьох прожекторів, які підсвічували монумент Матері-Батьківщини.

Як повідомив директор КП Черкасиміськрада Олег Крощенко, пошкоджені прожектори потужністю 400 Вт вже не підлягають відновленню. Збитки, завдані вандалами, перевищують 3 тис. грн. До 9 травня на Пагорбі встановлять нові прожектори.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Львові і Черкасах вандали осквернили Пагорби Слави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути