понеділок, 18 січня 2010 09:11

Внук Сталіна хоче покарати співробітників СБУ, які зганьбили його діда

Внук Сталіна хоче покарати співробітників СБУ, які зганьбили його діда

Внук генерального секретаря Центрального комітету ВКП(б) Йосипа Сталіна Євгеній Джугашвілі направив на адресу генерального прокурора України Олександра Медведька лист з вимогою порушити кримінальну справу проти співробітників Служби безпеки України і суддів, які ухвалили рішення про визнання винними в організації в Україні голодомору 1932-1933 років більшовицьких керівників.

У відеозверненні внук І.Сталіна сказав: "Не вдаючись до суті цього брехливого звинувачення, доречнішого від головного ворога Сталіна - Гітлера, а не від обвинувача, як би демократичної держави, звертаю увагу, що навіть з формальної точки зору на початку 30-х років на території України і в світі геноцид не був злочином. Судді не могли не знати, що стаття 442 КК України, що передбачає покарання за геноцид, введена в Україні в 1990-х роках і призначена для розгляду діянь сучасних лідерів - Кравчука, Кучми і Ющенка, а не справ мого вже померлого діда".

"Таким чином, здійснення моїм дідом яких-небудь злочинів за законами радянської і нинішньої України - цинічна вигадка. Відповідно, СБУ, що служать, і судді цинічно зневажили пункт 1 статті 7 Євроконвенції про захист прав людини: ніхто не може бути засуджений за діяння або за бездіяння, які, згідно з діючим нацзаконодавством на момент здійснення не були злочином", - вважає Є.Джугашвілі.

Внук Сталіна просить порушити кримінальну справу проти осіб, які зганьбили його діда, і добитися їх покарання.

Як повідомлялося, 13 січня 2010 року Апеляційний суд Києва ухвалив рішення, згідно з яким більшовицькі лідери СРСР і УРСР визнані винними в організації в 1932-1933 роках голодомору-геноциду в Україні.

Рішенням суду підтверджені висновски слідчих Служби безпеки України про організацію здійснення в 1932-1933 роках на території Української РСР керівництвом більшовицького тоталітарного режиму - генеральним секретарем ЦК ВКП(б) Йосипом Сталіном (Джугашвілі), членом ЦК ВКП(б), головою Ради народних комісарів СРСР В"ячеславом Молотовим (Скрябіним), секретарями ЦК ВКП(б) Лазарем Кагановичем і Павлом Постишевим, членом ЦК ВКП(б), генеральним секретарем ЦК Компартії більшовиків України Станіславом Косіором, членом ЦК ВКП(б), головою Ради народних комісарів УРСР Власом Чубарем, членом ЦК ВКП(б), другим секретарем ЦК КП(б) У Менделем Хатаєвічем - "геноциду української національної групи, тобто штучного створення життєвих умов, розрахованих на її часткове фізичне знищення".

Суд констатував, що І.Сталін, В.Молотов, Л.Каганович, П.Постишев, С.Косіор, В.Чубарь і М.Хатаєвич скоїли злочин геноциду, передбачений ч.1 ст.442 Кримінального кодексу України (геноцид), і закрив кримінальну справу у зв"язку з їх смертю.

У результаті скоїного геноциду в Україні загинули 3 млн 941 тис. осіб згідно з висновками проведеної в ході досудового слідства судової науково-демографічної експертизи Інститутом демографії і соціальних дослідження ім. М.Птухи НАН України.

Кримінальна справа за фактом геноциду в Україні в 1932-1933 рр порушила в травні 2009 року СБУ за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 442 Кримінального кодексу.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Внук Сталіна хоче покарати співробітників СБУ, які зганьбили його діда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути