пʼятниця, 17 липня 2009 09:38

Внаслідок вибухів у готелях Джакарти поранено 50 осіб (ФОТО)

Щонайменше дев"ятеро людей загинули в результаті двох вибухів у дорогих готелях в столиці Індонезії Джакарті. Індонезійська влада повідомляє про дев"ять загиблих і 50 поранених.

Один вибух відбувся в готелі Ritz-Carlton, інший - у Marriott Hotel. Обидва готелі перебувають в діловому центрі Джакарти.

Вибухи прогриміли близько 7:30 ранку за місцевим часом (03:30 за Києвом). Начальник поліції південного округу Джакарти Фірман Сантьябуді говорить, що кількість жертв складно уточнити, поки надається допомога потерпілим. У місті серйозно посилені заходи безпеки. Поки невідомо, хто стоїть за вибухами.

За інформацією агентства France Press, яке посилається на міністерство внутрішніх справ країни, були підірвані бомби. За даними МВС Індонезії, при вибухах постраждали 13 іноземних громадян.

Через дві години після перших вибухів у Джакарті поряд із торговим центром вибухнув автомобіль. В результаті третього вибуху загинули як мінімум двоє людей. Машина вибухнула в міському районі Муару Ангке, відомому своїм рибним ринком. Представники поліції повідомляють, що подія не була терактом. За словами поліцейського, у машини вибухнув акумулятор.

Два тижні тому в Індонезії пройшли президентські вибори, на яких перемогу отримав діючий президент Сусіло Бамбанг Юдхойоно. Опозиція заявляла про підтасовування результатів волевиявлення народу.

У минулому Індонезія переживала напади з боку угруповань, пов"язаних з "Аль-Каїдою", а в 2002 році в результаті вибухів на одному з курортів острова Балі загинули 202 людини. Винних у цьому теракті стратили торік.

За матеріалами BBC, Лента.Ру, РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Внаслідок вибухів у готелях Джакарти поранено 50 осіб (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути