Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2009 11:31

Разом з ядерним вибухом КНДР запустила ракету

Разом з ядерним вибухом КНДР запустила ракету
Одночасно з підземними випробуваннями ядерної бомби КНДР провела запуск ракети земля-повітря малого радіусу дії, передає агентство AFP з посиланням на південнокорейське агентство Yonhap.

Ракета з радіусом дії близько 130 кілометрів була запущена 25 травня зі стартового комплексу Мусудан (Musudan-ri), звідки в квітні КНДР провела запуск своєї балістичної ракети "Таеподонг-2".

Офіційно інформація про випробування нової ракети поки не підтверджена ні з боку Північної Кореї, ні з боку іноземних спостерігачів і військових, які знаходяться в регіоні.

Минулого тижня берегова охорона Японії повідомила про попередження з боку КНДР до судів не входити в зону радіусом 130 кілометрів від міста Кімчхек на північно-східному узбережжі КНДР. У Південній Кореї розглядають це як непряме підтвердження випробувань нової північнокорейської ракети.

Попередній пуск зі стартового майданчика Мусудан, що відбувся 5 квітня, викликав зростання міжнародної напруженості. США, Японія та Південна Корея звинуватили КНДР у випробуванні балістичної ракети. Зі свого боку влада КНДР заявила, що йшлося про запуск супутника зв"язку.

25 травня Північна Корея провела підземні ядерні випробування. Центральне телеграфне агентство КНДР (ЦТАК) повідомило, що вони пройшли успішно. За даними південнокорейських ЗМІ, вибух відбувся під землею в районі міста Кільчжу на північному сході КНДР.

Повідомляється, що в районі ймовірного ядерного випробування був зафіксований "штучний" землетрус магнітудою 4,5. Епіцентр землетрусу, уточнює CNN з посиланням на Геологічну службу США (USGS), знаходився на глибині десяти кілометрів.

У квітні 2009 року КНДР заявила про свій вихід з шестисторонніх переговорів по ядерному роззброєнню на Корейському півострові, що проводилися за участю РФ, Японії, Південної Кореї, КНР та США. Цьому передувала відмова КНДР (січень 2009 року) від одностороннього скорочення ядерної зброї, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Разом з ядерним вибухом КНДР запустила ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути