Ексклюзиви
середа, 11 лютого 2009 15:12

КНДР готується до ядерного удару?

КНДР готується до ядерного удару?
Американські супутники-шпигуни протягом останніх декількох днів фіксують активність північнокорейських військових на пусковому майданчику, звідки раніше проводився запуск ракети "Тепходон-2", що потенційно здатна доставити ядерний заряд до Аляски, Гавайських островів або навіть до основної американської території.

На фотографіях з супутника видно, як корейці вмонтовують на пусковому майданчику телеметричне устаткування, необхідне для запуску.

В той же час американська влада підкреслює, що прямих доказів того, що до місця запуску ведеться доставка ракети, поки немає.

Результатом останньої установки телеметричного устаткування на пусковому майданчику стали попередні випробування ракети "Тепходон-2", що закінчилися невдало.

Минулого тижня японські ЗМІ повідомили, що склад, на якому ймовірно знаходяться компоненти ракети "Тепходон-2", прибув в район Кільджу неподалік від стартового полігону Мусуданрі на північному сході КНДР. Раніше інформаційне агентство Ренхап передало, що компоненти ракети вже доставлені на базу Мусуданрі. Проте там, як стверджується, поки не помічено реальних ознак підготовки до старту. На думку експертів, на монтаж ракети та заливку в неї рідкого палива піде один-два місяця. У Сеулі також не виключають версію про імітацію підготовки до запуску "Тепходон-2", потенційно здатної досягти території США.

"Тепходон-2" в якості першої ланки має ракетний прискорювач, а другою є ракета "Нодон", що вже стоїть на озброєнні в КНДР та розроблену на базі застарілої радянської ракети "Скад-С".

Дальність польоту цієї системи - до 6 тис. км. Експерти вважають, що її можна довести до 10 тис. км. У такому разі модернізований "Тепходон-2" отримає здатність вразити західне узбережжя основної частини США, включаючи Лос-Анджелес. Він може нести боєголовку вагою до 500 кг

У другій половині минулого року в КНДР були проведені випробування двигуна цієї ракети.

У КНДР в липні 2006 року був здійснений одночасний пуск семи ракет, включаючи "Тепходон-2". Через 40 секунд польоту він розвалився, і випробування закінчилося невдачею.

На початку лютого КНДР оголосила про розрив всіх досягнутих до теперішнього часу домовленостей з Південною Кореєю та оголосила, що півострів знаходиться на межі війни.

За матеріалами NEWSru.com, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «КНДР готується до ядерного удару?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути