вівторок, 12 лютого 2008 10:18

Власники прав на твори Толкіена подали до суду на New Line Cinema

Британський фонд The Tolkien Trust, що володіє правами на твори Дж. Р. Р. Толкіена, і видавництво HarperCollins, яке вперше надрукувало "Володаря перснів", подали в понеділок спільний позов на компанію New Line Cinema, повідомляє AP.

У позовній заяві, що надійшла до суду Лос-Анджелеса, власники прав на книги Толкіена стверджують, що New Line Cinema, яка екранізувала "Володаря перснів", виплатила їм всього лише 62,5 тисячі доларів. Позивачі нагадують, що трилогія принесла кінокомпанії більше 6 мільярдів доларів і вимагають зобов"язати New Line Cinema виплатити їм належну винагороду у розмірі 7,5 відсотків від зборів "Володаря перснів" в кінопрокаті, доходів від продажу DVD та іншої продукції, пов"язаної з екранізацією.

Адвокати, які представляють інтереси The Tolkien Trust і HarperCollins, стверджують, що позивачі протягом кількох років намагалися в позасудовому порядку добитися від New Line Cinema виплати винагороди, проте кінокомпанія так і не пішла їм назустріч.

Судова тяжба, розпочата власниками прав на твори знаменитого письменника, відзначає AP, може призвести до нового перенесення терміну початка роботи над екранізацією "Хоббіта" - пріквела "Володаря перснів".

Раніше за свою частку прибутків від кінотрилогії "Володар перснів" з New Line Cinema вже судилися режисер фільму Пітер Джексон і власник прав на екранізацію цього твору - продюсер Сол Зенц. І Джексон, і Зенц у результаті зуміли домовитися зі студією в позасудовому порядку, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Власники прав на твори Толкіена подали до суду на New Line Cinema». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути