Ексклюзиви
понеділок, 15 червня 2020 12:28

Влаштуємо бунт, що протести США здаватимуться квіточками - українці відреагували на відміну ЗНО

Влаштуємо бунт, що протести США здаватимуться квіточками - українці відреагували на відміну ЗНО
Українці почали ділитися історіями, чому ЗНО настільки важливе для української освіти REUTERS

12 червня освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив, що "у високих владних структурах готуються документи про скасування Зовнішнього незалежного оцінювання взагалі".

Про це йому повідомили 3 джерела. Горбачов стверджує, що скасування ЗНО допустити не можна.

"Якщо це правда, то це означає, що, скориставшись ситуацією з пандемією, деякі персонажі планують повернути до української освіти хабарі та корупцію під час вступних іспитів до закладів вищої освіти. Я вважав і вважаю ЗНО найбільш надійним гарантом права на рівний доступ до вищої освіти. Скасування ЗНО не можна допустити", - заявляє Горбачов.

Українці почали ділитися історіями, чому ЗНО настільки важливе для української освіти.

"Завдяки ЗНО я вступила до ВНЗ. Якби не ЗНО, менi би "любимий" вчитель ледь би 6 балiв хотiв поставити. ЗНО - це боротьба за справедливий вступ. Я iнвалiд по зору, обрала шлях вступати з ЗНО", - пише Марина Пелюшка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цьогоріч можна обійтися без ЗНО

"Я відчувала, що вся ця кампанія про скасування ДПА, яка розганялася у ФБ останні тижні з петиціями і "пламєннимі рєчамі" директорів, неспроста. Надто багатьом ЗНО як кістка в горлі. Ось і дочекалися", - додає Дарина Дмитрієва.

"Буде, не буде… У цьому році всі - заручники ситуації та безглуздих дій влади. Саме у нашій родині вирішили : буде безпечна ситуація по короні - дитина йде та здає ЗНО, буде ситуація гірша - ніхто нікуди не йде, нічого не здає, а виїжджає вчитись у іншу країну, де немає бардаку та безладу. Там по закінченню вишу хоч гідна зарплатня буде. А що робити, якщо Україні не потрібні молоді вчені, лікарі, інженери", - додає Рита Мезенцева.

"Нехай тільки спробують! Ми їм влаштуємо такий бунт, що протести в США будуть здаватися квіточками!" - додає Наталія Захарова.

Українцям, які зареєструвалися на пробне Зовнішнє незалежне оцінювання, повернуть кошти. Цьогоріч через поширення коронавірусу і карантин тести випускники здаватимуть онлайн. Пробне ЗНО планували провести 15 і 17 червня.

Зараз ви читаєте новину «Влаштуємо бунт, що протести США здаватимуться квіточками - українці відреагували на відміну ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути