Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2007 08:43

Влада Сарова випадково розсекретила новітній підводний човен

 Влада нижньогородського Сарова випадково розсекретили новітній підводний човен: 6 вересня на офіційному сайті Сарова з"явилося повідомлення про візит у місто командира підводного човна "Саров" капітана першого рангу Сергія Крошкіна. У замітці мовилося, що "Саров" поки знаходиться на стапелях северодвінського заводу, але "головнокомандуючий ВМФ поставив завдання завершити роботи до кінця року". Був названий номер проекту субмарини - 20120 і приведені її тактико-технічні характеристики. Згідно з цими даними, новий підводний човен дуже схожий на дизельні субмарини проекту 877 "Палтус", але має більшу підводну водотоннажність (3950 тоннн замість 3050).

Представник прес-служби ВМФ РФ Олександр Смирнов сказав, що йому "нічого не відомо" про проект 20120. Безпрецедентна секретність навколо цього човна примушує припустити, що йдеться про унікальний експеримент російських учених і військових. 11 вересня новина зникла з сайту, але вже була передрукована місцевими ЗМІ.

На одному з інтернет-форумів з"явилася версія, що експериментальний проект 20120 призначений для випробувань унікальної технології - установки на дизельній субмарині атомного реактора як допоміжна енергетична установка. У СРСР проводилися подібні експерименти: у 1985 році дизельний підводний човен Б-68 був оснащений додатковим ядерним реактором ВАУ-6 потужністю 600 квт, який забезпечував можливість тривалішого плавання під водою, передає Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Влада Сарова випадково розсекретила новітній підводний човен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути