четвер, 24 вересня 2020 12:07

Влада одного з міст просить уряд допомогти вирішити транспортний колапс

Влада одного з міст просить уряд допомогти вирішити транспортний колапс
Марцінків повідомив, що з кожним днем кількість дітей у школах зростає і треба більше транспорту. Фото: Pixabay

З 21 вересня, відколи в Івано-Франківську відкрились школи і дитсадки, не вистачає транспорту.

Влада міста просить уряд дозволити перевозити пасажирів на стоячих місцях, про це івано-франківський міський голова Руслан Марцінків повідомив під час етеру на радіо "Західний полюс".

"Є проблеми з тим, що зараз не вистачає транспорту. Тому ми підготували звернення, щоб діти мали можливість у транспорті у стоячому режимі дістатися до своїх навчальних закладів. Просимо Кабмін переглянути вимоги перевезення. Додаткова кількість транспорту не дає нам змоги забезпечити потреби", - зазначив Марцінків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Івано-Франківськ - у червоній зоні. Мер відмовився зупиняти громадський транспорт

За його словами, місцева влада проводить "жорсткі перемовини" з приватними перевізниками, які відмовляються перевозити дітей безкоштовно. Адже спецперевезення, які діяли в той період, коли Івано-Франківськ був у червоній зоні епідеміологічної небезпеки, призупинено.

Марцінків повідомив, що з кожним днем кількість дітей у школах зростає. Втім, поки що їх навчається не більше 70%. У школах складено графіки уроків так, щоб діти якомога менше перетиналися. За словами мера, в навчальних закладах міста поки що не виявлено випадків захворювання дітей на коронавірусну інфекцію. Якщо захворювання все-таки зафіксують, то влада обіцяє провести для освітян школи ПЛР-дослідження за кошти бюджету.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав виходити на протест проти внесення міста в червону зону. Сказав у відеозверненні, що рішення центральної влади треба скасувати. Марцінків закликав жителів виходити на мирний протест, щоб заявити про свою незгоду з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Зараз ви читаєте новину «Влада одного з міст просить уряд допомогти вирішити транспортний колапс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути