середа, 24 листопада 2021 17:57

Визначили одне зі смертельно небезпечних ускладнень Covid-19

Одним із найсерйозніших ускладнень коронавірусу є тромбоз. Це стан, за якого в людини утворюються згустки крові в судинах - тромби.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

"Залежно від місця утворення, тромбоз може бути венозний чи артеріальний. Найчастіше тромби утворюються у глибокій вені ноги й можуть пересуватися кровоносними судинами й потрапляти в легені (тромбоемболія легеневої артерії - ТЕЛА). Тромбоз глибоких вен і ТЕЛА потенційно можуть призвести до смерті", - пояснили в МОЗ.

Автор: МОЗ України
  Симптоми тромбозу і фактори ризику утворення тромбів
Симптоми тромбозу і фактори ризику утворення тромбів

Зараз дедалі частіше з'являються наукові підтвердження про порушення функції згортання крові, яка призводить до утворення тромбів у хворих на Covid-19. Окремі дослідження стверджують, що тромбоемболія легеневої артерії є в більшості померлих від Covid-19.

Ще одне дослідження провели у Франції та Нідерландах. Воно свідчить, що приблизно 20-30% пацієнтів, які важко перенесли коронавірусну хворобу, мають тромботичні ускладнення.

"Попри те, що питання утворення тромбів у хворих на Covid-19 досі вивчають, методи його лікування та профілактики є доказовими й відомі лікарям. Тромбоз у хворих на Covid-19 - доволі поширене явище, яке може мати незворотні наслідки для життя людини", - наголосили в МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 днів на ШВЛ: медики борються за життя 17-річної з Covid-19

У Львові медики за тиждень ампутували кінцівки трьом пацієнтам із коронавірусом. Це сталося через ускладнення в інфікованих. Хворі потрапили в Covid-відділення лікарні з тяжким перебігом хвороби. Згодом до коронавірусу додалися ще й симптоми тромбозу.

Зараз ви читаєте новину «Визначили одне зі смертельно небезпечних ускладнень Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути