середа, 23 квітня 2008 12:41

Виставка фоторобіт Лінди МакКартні: віддзеркалення в розбитому дзеркалі

У галереї Джеймса Хаймана в західному Лондоні на цьому тижні відкривається виставка фотографій роботи Лінди МакКартні. Експонати для виставки були відібрані її чоловіком, Полом МакКартні.

Однією з найбільш сильних фотографій з представлених на виставці став автопортрет Лінди МакКартні, зроблений нею в студії Френсіса Бейкона в той період, коли Лінда проходила курс хіміотерапії від раку грудей. На фотографії видно порожню кушетку, бюст британського поета Уїльяма Блейка і віддзеркалення самої Лінди в розбитому дзеркалі, повідомляє NEWSru.co.il.

У числі виставлених фотографій - зроблені Ліндою МакКартні портрети Джона Леннона, Міка Джаггера, Дженіс Джоплін і багатьох інших легендарних осіб. Крім того, на виставці представлено сімейні фотографії роботи Лінди МакКартні - портрети її чоловіка і дітей, а також пейзажі та знімки інтер"єрів.

Лінда МакКартні була професійним фотографом до зустрічі з Полом, і після заміжжя вона припинила працювати над своєю кар"єрою. "Я сказав би, що вона була дуже сильним фотографом, - відзначив власник галереї Джеймс Хайман. - Ми спробували продемонструвати діапазон її роботи: це не тільки фотографії рок-зірок шестидесятих, які прославили Лінду".

Організатори виставки пропонують 25 копій 28 фотографій Лінди МакКартні на продаж: їх стартова вартість складає 6 тис євро.

За словами Пола МакКартні, він витратив три роки на відбір рабіт для прийдешньої виставки. "Фотографії не тільки відображають її неймовірний талант як художника, але і як людини, нерозривно пов"язаної з культурою свого часу і який не боявся кинути виклик самій собі", - відзначив МакКартні.

Музикант також повідомив, що над вибором фотографій впродовж трьох років трудився не тільки він, але і його дочка Мері.

Виставка приурочена до десятих роковин смерті Лінди МакКартні. Вірна супутниця сера Пола МакКартні померла в 1998 році у віці 56 років від раку грудей, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Виставка фоторобіт Лінди МакКартні: віддзеркалення в розбитому дзеркалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути