Ексклюзиви
неділя, 11 жовтня 2020 19:54

Вищі навчальні заклади України переходять на дистанційне навчання

Вищі навчальні заклади України переходять на дистанційне навчання
Дату початку канікул визначає місцева влада, але оптимально, якщо канікули стартують вже наступного тижня, до 15 жовтня - Радуцький. Фото: ukrinform.ru

В Україні тимчасово вищі навчальні заклади переходять на дистанційну форму навчання.

Відповідне рішення прийняли під час наради у президента України Володимира Зеленського, повідомляє на своїй сторінці у Facebook голова комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медстрахування Михайло Радуцький.

"Тимчасово переводимо ВНЗ на дистанційне навчання. Це рішення повністю підтримує керівництво навчальних закладів. На жаль, вже маємо кілька спалахів зараження співробітників та студентів, і навіть смертельні випадки. Минулого тижня загинув декан географічного факультету КНУ ім. Шевченка", - пише він.

За його словами, необхідна інформаційна кампанія серед студентів: молодь повинна розуміти, що сьогодні краще обмежити кількість контактів та мінімізувати перебування в людних місцях. Життя їхніх батьків, бабусь та дідусів – це також і їхня відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, чи можна заразитися коронавірусом під час прогулянки в парку

"Осінні канікули у школах мають розпочатись раніше. Дату початку канікул визначає місцева влада, але оптимально, якщо канікули стартують вже наступного тижня, до 15 жовтня", - зауважив Радуцький.

Ситуація з поширенням коронавірусної хвороби в Україні дозволяє послабити карантин лише в Кіровоградській області. На Кіровоградщині показник захворюваності за 14 днів на 100 тис. населення становить на 24,8 і не перевищує визначений МОЗ базовий рівень захворюваності.

Зараз ви читаєте новину «Вищі навчальні заклади України переходять на дистанційне навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути