Ексклюзиви
четвер, 04 червня 2020 01:11

Випускники з окупованих територій можуть вступати до вузів без ЗНО - Резніков

Випускники з окупованих територій можуть вступати до вузів без ЗНО - Резніков
Резніков розповів про випускників з окупованих територій. Фото: РБК

Випускники шкіл з тимчасово непідконтрольної уряду території матимуть змогу вступити до українських навчальних закладів навіть за неможливості пройти ЗНО.

"Ми в усілякий спосіб даємо інформацію, щоб всі діти, які не зможуть здати ЗНО, знали, що для них будуть можливості вступу. Зараз 91 ЗВО в Україні, на базі яких діють освітні центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна", готові прийняти їх без ЗНО", - в інтерв'ю Укрінформу сказав віцепрем'єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Якщо йдеться про унікальні спеціальності, такі випускники можуть перетинати КПВВ у супроводі одного з батьків і не проходити двотижневу обсервацію чи самоізоляцію.

Водночас, на запитання про те, чи мають жителі окупованих територій можливість дивитися освітні програми українського телебачення, телеканал "Дім", Резніков сказав, що не має даних щодо кількості глядачів ТБ. У цьому контексті він нагадав, що сигнали на виконання рішень європейських інституцій були закодовані, що ускладнило ситуацію з транслюванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створення Консультативної ради щодо Донбасу є недоцільним - Резніков

Раніше Андрій Єрмак заявив, що для прискорення просування до миру на Донбасі потрібно насамперед забезпечити виконання домовленостей, досягнутих лідерами країн — учасниць "нормандського формату" на грудневому саміті в Парижі, зокрема щодо забезпечення повної та всеосяжної реалізації режиму припинення вогню.

Зараз ви читаєте новину «Випускники з окупованих територій можуть вступати до вузів без ЗНО - Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути