понеділок, 26 травня 2008 16:09

Випускникам розіслали перші сертифікати з результатами тестів

В понеділок, 26 травня, випускникам були розіслані перші сертифікати з результатами незалежного тестування.

Український центр оцінювання якості освіти направив сертифікати до Чернівецької, Закарпатської, Тернопільської, Кіровоградської, Херсонської, Миколаївської, Сумської, Хмельницької, Івано-Франківської, Донецької, Дніпропетровської області та до Севастополя. Завтра сертифікати будуть відправлені до інших регіонів.

Сьогодні ж 45,6 тисяч випускників українських шкіл здають тести з фізики. Кожне тестове завдання містить 35 питань, для відповіді на яких відводиться дві з половиною години. Тестування проходитиме в 194 пунктах по всій території України. 72,3% учасників тестуватимуться українською мовою, 27,2% - російською, 0,5% - угорською, молдавською і румунською мовами.

Нагадаємо, основна сесія зовнішнього оцінювання, яка охоплює 11 предметів, проходить з 22 квітня до 4 червня. Ті, хто з поважних причин не зміг прийти на іспити, зможуть потрапити на додаткову сесію. Вона пройде з 26 червня по 4 липня.

Термін дії сертифікату обмежений. Якщо в 2008 році абітурієнтові не вдалося за конкурсом пройти до обраного вузу, наступної весни йому доведеться наново реєструватися і здавати тести.

До початку навчального року Центр оцінювання якості освіти обіцяє вивісити на своєму сайті інформацію про те, де вчилися школярі, які отримали найбільшу і найменшу кількість балів. За їх задумом, це має стати індикатором якості школи і орієнтиром для батьків при виборі навчального закладу для дітей, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Випускникам розіслали перші сертифікати з результатами тестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути