понеділок, 04 лютого 2008 16:46

Випускник Вищої школи КДБ став головою розвідувального комітету НАТО

Головою розвідувального комітету НАТО став випускник Вищої школи КДБ, глава контррозвідки Угорщини Шандор Лаборч, пише 4 лютого TheNew YorkTimes.

Комітет об"єднує глав розвідок країн-учасників альянсу. Вони головують по черзі. Лаборч був призначений главою Служби національної безпеки Угорщини в грудні, а в січні підійшла черга Угорщини головувати в комітеті.

Депутати парламенту - члени комітету з безпеки, які належать до опозиційної партії "Фідец", виступили різко проти призначення Лаборча главою служби. Проте комітет не має права вето, і, з схвалення прем"єр-міністра Ференца Дюрчаня, який належить до соціалістичної партії, Лаборч отримав пост.

Уряд Угорщини повідомив, що жоден з представників країн альянсу не заявив протесту у зв"язку з призначенням Лаборча в НАТО. Проте видання привело думку неназваного дипломата із західної країни. Він заявив, що головування випускника Вищої школи КДБ в комітеті, основним завданням якого є обмін розвідданими, змусить деякі країни приховувати інформацію.

Шандору Лаборчу 49 років. Він проходив навчання у Вищій школі КДБ імені Дзержинського з 1983 по 1989 рік. Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Випускник Вищої школи КДБ став головою розвідувального комітету НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути