Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2008 09:54

Винайдено нову пральну машину: усього одна чашка води за прання

Нова пральна машина, винайдена фахівцями британської компанії Xeros, дозволить заощаджувати мільярди літрів води щороку. Їй необхідно для прання всього одна чашка рідини. Таким чином, машина споживає менш 2% води й енергії, що витрачається звичайною пральною машиною.

Пристрій, розроблений у співробітництві з фахівцями з Університету Лідса (Велика Британія), використовує тисячі невеликих пластикових гранул розміром усього півсантиметра. Вони необхідні для абсорбції бруду.

Для одного завантаження потрібно близько 20 кг таких пластикових елементів, трохи води й миючого засобу. Виробники говорять, що після прання гранули можна запускати в машину повторно: процедуру можна повторювати близько 100 разів.

За статистикою, у середньому одна англійська родина витрачає в день 21 літр води на прання речей, що становить 13% від загальної витрати води. Якщо помножити цю кількість на число жителів країни, то вийде досить пристойна цифра - 455 млн літрів на день.

У компанії мають намір випустити нову пральну машину на ринок вже у наступному році, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Винайдено нову пральну машину: усього одна чашка води за прання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути