середа, 20 лютого 2013 14:22

Віктор Пінчук обіцяє віддати половину своїх статків на благодійність

Віктор Пінчук обіцяє віддати половину своїх статків на благодійність
Віктор Пінчук. Фото: artinvestment.ru

Власник групи "Інтерпайп", український мільярдер Віктор Пінчук витратить половину своїх статків на благодійність. Про це Gazeta.ua підтвердили в його благодійному фонді.

"Приєднуючись до групи людей, які присвятили себе цій благородній справі, сподіваючись використати можливість вчитися у них, я розраховую на те, що мій внесок у розвиток суспільства стане ще більш дієвим. Я інвестую половину моїх статків протягом життя або після нього в такі напрямки, як освіта, охорона здоров'я, доступ до сучасного мистецтва і просування моєї країни в світі. Я інвестую в нове покоління - в тих, кому належить будувати Україну і світ завтрашнього дня", - каже Віктор Пінчук у своїй заяві.

У 2010 році бізнесмен приєднався до філантропічної ініціативи, заснованої Білом Гейтсом і Уорреном Баффетом "Giving Pledge". Її члени, найзаможніші люди і їх сім'ї, жертвують більшу частину своїх статків на філантропічні проекти або благодійні організації. Всього туди входить 105 учасників віком від 28 до 97 років із дев'яти країн світу.

Віктор Пінчук - єдиний з України. За версією журналу "Форбс" торік в березні Пінчук зайняв 255 місце в списку найбагатших людей світу. Його статки становлять $4,2 млрд. Таким чином, він є другою найбагатшою людиною в Україні після Рината Ахметова. Його статки становлять $16 млрд. Він займає 39-те місце.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Пінчук обіцяє віддати половину своїх статків на благодійність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути