Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2018 07:35

Викачування грошей і ніякої користі: Супрун зруйнувала черговий міф

Викачування грошей і ніякої користі: Супрун зруйнувала черговий міф
В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун спростувала міф про користь дельфінотерапії. Фото - facebook.com/ulanasuprun

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун спростувала міф про користь дельфінотерапії. Вона переконує, що ця терапія не лікує і не приносить користі, яку рекламують. А коштує дуже дорого - за 20 хвилин плавання з дельфіном беруть до 3 тис. грн.

"Користь дельфінотерапії не має жодного наукового підтвердження, а позитивний вплив взаємодії з дельфінами можна порівняти з грою із собакою, чи котом", - написала вона у Facebook.

Супрун навела дані наукових досліджень, в яких йдеться про те, що терапія за участю тварин - це лише підтримка основного курсу терапії, але в жодному разі не методика лікування. Задоволення від купання з дельфінами вважати лікувальним ефектом теж не можна.

Щодо лікувального ефекту ультразвуку, який видають дельфіни, Супрун зазначила, що він не досягає навіть мінімального значення для ультразвукової терапії медичних норм.

Також в. о. міністра спростувала тезу про те, що дельфінотерапія не зашкодить. За її словами, у дельфінів та людей є спільні інфекційні хвороби (кандидоз, сальмонела та інші), тож є ризик заразитися. Особливо тим людям, що мають проблеми зі здоров'ям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не тільки застуда" - Супрун попередила про небезпеки для здоров'я восени

Думка про те, що дельфінам подобається купатися з людьми, також є хибною.

"В природному середовищі дельфіни пропливають до 160 км на день, тож навіть найбільший дельфінарій для тварин являється жахливо тісною консервною банкою", - написала вона.

В. о. міністра нагадала, що дельфіни мешкають у солоній морській воді, у неволі ж вони перебувають у звичайній водопровідній воді, розведеній морською сіллю та іншими хімікатами, серед яких міститься хлор. Від такої води дельфіни хворіють, сліпнуть, і у них роз'їдається шкіра. Це все призводить до того, що у дельфінаріях ці тварини живуть від 2 до 6 років, тоді як на волі у середньому вони проживають від 25 до 50 років.

Думка про цибулю та часник як своєрідний оберіг від грипу, не рідкісна серед батьків школярів та і загалом суспільства. Способів використовувати їх існує дуже багато — підвішують в приміщеннях або ж нарізають та розставляють по кутках. Крім того, багато хто вдається до приготування крапель для носа чи просто їсть їх цілими. Відповідний міф про цибулевий захист від грипу розвіяла у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Викачування грошей і ніякої користі: Супрун зруйнувала черговий міф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути