Ексклюзиви
четвер, 16 грудня 2021 11:07

"Віка народилася з початковою гіпоксією" - мати благає допомогу на пересадку нирки дитини

Автор: Фото надане Вітою Лазаревою
  Вікторія Лазарєва, 1,1 роки, з міста Ірпінь на Київщині має вроджену ваду обох нирок, хронічну ниркову недостатність IV ступеня. На трансплантацію органу потрібно $65 тис.
Вікторія Лазарєва, 1,1 роки, з міста Ірпінь на Київщині має вроджену ваду обох нирок, хронічну ниркову недостатність IV ступеня. На трансплантацію органу потрібно $65 тис.

1-річна Вікторія Лазарєва з міста Ірпінь на Київщині має вроджену ваду обох нирок, хронічну ниркову недостатність IV ступеня. Потрібна трансплантація органу. Її вартість становить $65 тис.

"Віка є однією з близнюків. У другої дитини була патологія, несумісна з життям. Хоча під час вагітності нас запевняли, що із цим плодом теж усе гаразд. Лікарі судили за аналізами. Однак пологи були передчасними, - розповіла Gazeta.ua мати Віта Лазарева. - Виявили, що діти запізно почали ділитися з яйцеклітини. Був ризик, що задавлять одна одну пуповиною. У сім місяців мені зробили кесарів розтин. Дівчатка вже переплелися пуповиною. Перша дівчинка прожила дві години. Віка народилася з початковою гіпоксією. Під очима синці. На дев'ятий день нас перевели в "Охматдит", із показниками креатиніну в 440 за норми 50. Ми пройшли масу обстежень і тривале лікування. Вага Віки тоді була 1,8 кг. Тоді нам поставили вроджену ниркову недостатність четвертого ступеня. А інститут Шалімова направив нас на трансплантацію нирки в Білорусь. Операцію можна буде робити, коли Віка важитиме 10 кг. Зараз її вага становить 7,5 кг. Тоді виставлять і рахунок. Вартість трансплантації становить 65 тисяч доларів. Нам радили Італію, але там пересадка коштує 88 тисяч євро. Для нас навіть 65 тисяч доларів нереальна сума. Тому благаємо про допомогу й звертаємося до небайдужих людей подарувати нашій донці шанс на життя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибуховою хвилею кинуло об стіну" - ветерану АТО Андрію Поліщуку на операцію та реабілітацію потрібна допомога

Реквізити для допомоги:

картка Приватбанку: 5168 7520 1207 0663 або
4731 2196 4103 4651 (Лазарева Віта Анатоліївна).

Зараз ви читаєте новину «"Віка народилася з початковою гіпоксією" - мати благає допомогу на пересадку нирки дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1262
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути