Ексклюзиви
субота, 02 квітня 2022 14:10

Військовим виплатять "бойові" 100 тис. грн: хто їх отримає

Військовим виплатять "бойові" 100 тис. грн: хто їх отримає
qirim.news "Бойові" 100 тисяч: Кабмін передбачив відшкодування за поранення й полон

Українські захисники й захисниці, які отримали поранення в бою чи потрапили в полон, отримають по 100 тис. грн компенсації.

Так вирішили вчора, 1 квітня, на засіданні уряду. Зміни внесли до постанови Кабінету міністрів від 28 лютого 2022 року №168 "Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їхнім сім'ям під час дії воєнного стану", повідомляє Міноборони.

Хто отримає додаткову винагороду:

Особи, які у зв'язку з пораненням, пов'язаним із захистом Батьківщини, перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров'я, включаючи час переміщення з одного в інший лікарняні заклади, або ж перебувають у відпустці для лікування після тяжкого поранення за висновком військово-лікарської комісії.

Особам, захопленим у полон, або ж які стали заручниками, а також інтерновані в нейтральні держави або безвісно відсутні.

Також сім'ям тих, хто загинув або помер внаслідок отриманих травм чи поранень - за весь місяць, в якому особа загинула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціальні гарантії для добровольців підрозділів тероборони, які створені у громадах: пропозиція Порошенка

Постанова повинна врегулювати порядок грошового розподілу одноразової допомоги в разі загибелі особи та визначення повного кола осіб, які мають право на одноразову грошову допомогу.

Також Верховна Рада у п'ятницю, 1 квітня, ухвалила законопроєкт №7229, що передбачає встановлення винагороди за передавання Збройним силам України військової техніки окупантів.

Бойова техніка рашистів має бути придатною для використання. Винагороду за неї можуть отримати як українці, так і російські військові. Наприклад, за танк, наземну артилерію заплатять $100 тис.

Зараз ви читаєте новину «Військовим виплатять "бойові" 100 тис. грн: хто їх отримає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути