понеділок, 12 жовтня 2009 19:41

Військовий літак скинув бомбу на житловий будинок в Казахстані

Військовий літак скинув бомбу на житловий будинок в Казахстані

У Казахстані військовий літак під час навчального польоту "впустив" бомбу на житловий будинок, але вона не вибухнула

Розслідування доручено Алма-Атинському військово-слідчому управлінню МВС. Головна військова прокуратура взяла розслідування під особливий контроль.

У Казахстані під час навчальних польотів на військовому аеродромі Алма-Атинській області в понеділок стався самовикид фугасної авіабомби. Вона впала на житлову будову, але не вибухнула. Жертв та постраждалих немає. Снаряд знешкодили сапери однієї з місцевих військових частин.

Інцидент стався в іншій військовій частині, дислокованої в селищі Жетиген, повідомляється на сайті Генеральної прокуратури країни. За фактом падіння 120-міліметрової авіабомби під час зльоту літака Су-24 порушено кримінальну справу за ст. 390 ч.1 КК Казахстану ( "Порушення правил поводження з боєприпасами").

Розслідування доручено Алма-Атинському військово-слідчому управлінню МВС. Головна військова прокуратура взяла розслідування під особливий контроль.

Цей інцидент з бомбою, яка не розірвалася при падінні, ілюструє жалюгідний стан військово-технічної бази Казахстану. Ще два роки тому влада занепокоєні цим і обіцяли зайнятися її істотним оновленням. Зокрема планувалося закупити нові види озброєнь і техніки.

Як і багато армій країн СНД, армія Казахстану була створена на "уламках" Радянської Армії, взявши те, що знаходилося на території країни на момент розпаду Союзу. При цьому державі дісталася основна частина військ далеко не найсильнішого Середньоазіатського військового округу, відзначав у 2007 році аналітик "АПН Казахстан" Олександр Храмчихін.

Республіці, звичайно, дісталися гігантські склади бойової техніки, яка виведена зі Східної Європи, проте її боєздатність була найвищою мірою сумнівною, зазначав він у статті, опублікованій на сайті "Вільна Азія".

На думку експерта, було б цілком природно, якщо б Казахстан взяв на себе більше зобов"язань щодо захисту Киргизії і Таджикистану, які самі себе захистити не здатні взагалі.

"Будучи за багатьма параметрами найбільш успішною країною СНД, Казахстан має можливість створити збройні сили, які займають з бойового потенціалу друге-третє місце серед пострадянських країн. Тим більше, що геополітична ситуація в Центральній Азії така, що сильна армія Казахстану абсолютно не завадить", - уклав він два роки тому.


За матеріалом: NEWS. Ru
Зараз ви читаєте новину «Військовий літак скинув бомбу на житловий будинок в Казахстані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути