субота, 13 жовтня 2018 15:30

Військові розповіли, як правильно святкувати День захисника України

Військові розповіли, як правильно святкувати День захисника України
День захисника України: розповіли, як правильно святкувати Фото: АСС

З 1999 року християнське свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва. Вважається, що на Покрову у 1942-му створили Українську повстанську армію. Тому 14 жовтня ще святкують як день УПА. У 2014-у указом президента Петра Порошенка на свято Покрови призначили День захисника України та вихідним.

Gazeta.ua дізналася в українських військових, як вони святкують День захисника України.

Цього року я піду на цвинтар до загиблих побратимів. Це буде найкраще відзначання цього дня

Максим Музика, військовий:

Треба розуміти, що наше суспільство розшароване. Ті люди, що переймаються подіями на Сході, допомогають армії або брали безпосередню участь у війні до Дня захисника України ставляться з великою повагою. Людям, яким були байдужі всі ці події і до свята діла нема. Для святкування ордени не вдягаю, щоб по площі пройти. Для мене це свято тих, хто не повернувся, пов'язане з памятю. Цього року я піду на цвинтар до загиблих побратимів. Це буде найкраще відзначання цього дня.

Більше не святкуємо большевицькі й колоніальні свята. Нам це давно чуже

Олександр Сосницький, доброволець:

Справа в тім, що свято перейшло з розряду шанованих, в особливі сімейні. До війни це було весело, драйвово, шароварно. А зараз це - зібраність, пам'ять, гордість за наших, честь. Сімейне, бо - чекали, дбали, підтримували. Сімейне, бо це - велика сім'я тих, з ким служили. Точно побачусь з дядьками. Трохи побалакаємо і вип'ємо. Обговоримо справи в ЗСУ. Перетремо про виставку "Зброя і безпека". Згадаємо кого треба. Я відчуваю, що в Україні це свято, як і День Незалежності. Значення його справедливо суспільство підняло на належний рівень. Більше не святкуємо большевицькі й колоніальні свята. Нам це давно чуже і ми не розуміємо людей, які за те тримаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихідні у жовтні: українці відпочиватимуть більше

Ми маємо працювати над патріотичним вихованням, щоб не залишати дітям війну, як спадок

Андрій Римарук, колишній воєнний розвідник:

Особисто для мене День Захисника України – особливе свято. З кожним роком розумію його важливість, так як став одним з сотень тисяч, хто був причетним до його створення, стримуючи російську агресію. Що саме для цього ми зробили, вже пише історія і знімають фільми. Але боротьба ще не закінчилась. Як на передовій, так і в мирному житті ми продовжуємо боротьбу. Хтось зі зброєю в руках, а дехто намагаючись змінити спадок радянського союзу. Наприклад тих, хто й досі святкує незрозуміле свято в лютневі морози. Ми створили Україну, тепер залишилось створити українців. Нам більше треба приділяти увагу війні, яка має закінчитись нашою перемогою. Не менше ми маємо працювати над патріотичним вихованням, щоб не залишати дітям війну, як спадок.

Український інститут національної пам'яті відзначає День захисника України фестивалем "Історія:UA".

Зараз ви читаєте новину «Військові розповіли, як правильно святкувати День захисника України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути