середа, 10 серпня 2022 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові попередили українців про небезпеку з півдня

Військові попередили українців про небезпеку з півдня
В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Південнобузькому напрямку російський ворог обстрілював українські позиції з танків та артилерії різних калібрів вздовж лінії бойового зіткнення.

Противник завдав авіаційних ударів поблизу Новогригорівки, Андріївки й Ольгиного, вів повітряну розвідку безпілотниками, повідомили вранці 10 серпня в Генеральному штабі Збройних сил України.

"На Новопавлівському й Запорізькому напрямках окупанти обстріляли із танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Костянтинопольське, Новомихайлівка, Мала Токмачка, Великомихайлівка, Павлівка, Володимирівка, Шевченко, Пречистівка, Велика Новосілка, Бурлацьке, Времівка, Залізничне, Степове, Полтавка, Новосілка, Гуляйполе й Малі Щербаки. Завдали авіаударів біля Павлівки, Вугледара й Новосілки", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського назвали щоденні втрати ЗСУ на фронті

В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

"Зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових об'єктах та об'єктах критичної інфраструктури на території України", – звітує Генштаб.

Винищувальна авіація Повітряних сил продовжує патрулювання повітряного простору України, а ударна – успішно надає вогневу підтримку нашим підрозділам у визначених операційних районах.

9 серпня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебували 12 ворожих кораблів Російської Федерації.

За добу прохід Керч-Єнікальською протокою в інтересах РФ здійснили: до Чорного моря 37 суден, два з них продовжили рух у напрямку протоки Босфор; до Азовського моря 41 судно, зокрема, 10 рухалися з протоки Босфор.

Зараз ви читаєте новину «Військові попередили українців про небезпеку з півдня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути