Ексклюзиви
пʼятниця, 28 вересня 2007 12:16

Вийшла "Книга рекордів Гіннесу-2008" (курйозні рекорди)

Сьогодні, в п"ятницю, виходить новий, 52-ий за рахунком, випуск знаменитої Книги рекордів Гіннесу.

У Книзі 2008 року опублікована інформація про більш ніж 1500 нових рекордів в різних категоріях, серед яких екзотичні, наприклад: "Концерт на найбільшій глибині" і "Концерт на найбільшій висоті".

Британська група Jamiroquai один раз виступала на висоті 10 км у спеціально обладнаному "Боїнгу-737", а британська співачка Кеті Мелуа співала на висоті 303 м нижче за рівня моря на нафтовій платформі біля берегів Норвегії.

У нове видання Книги також потрапила група Rolling Stones з своїм туром A Bigger Bang Tour, який був названий "найуспішнішим туром в історії", оскільки зібрав 437 млн доларів.

А ось співачка Мадонна удостоїлася звання "найуспішнішого виконавця". У минулому році в ході туру Confessions вона заробила майже 200 млн доларів.

Пісня White Christmas Бінга Кросбі, що вийшла в 1942 році, досі вважається "синглом, що найкраще продається". Всього було продано не менше 50 млн її копій.

Актором, фільми якого заробили більше всього грошей, названий Семюель Л. Джексон. 75 картин, в яких він знявся, зібрали в цілому 7,84 млрд доларів.

А найвпливовішим актором, якщо враховувати заробіток і згадки в ЗМІ за останній рік, став Том Круз. Звання найвпливовішої актриси поділили між собою Анджеліна Джолі і Дженніфер Аністон - колишня і нинішня дружини Бреда Пітта.

Фільм "Казино Рояль" з Деніелом Крейгом став "найуспішнішою "бондіадою" всіх часів", зібравши 587 млн доларів.

Курйозні рекорди

- Найбільше собаче весілля відбулося в голландському місті Хильверзум в лютому минулого року. Тоді "повінчалися" в цілому 27 пар собак.

- Найбільшу відстань по гарячих конфорках прокрокував в минулому вересні німець Рольф Івен. Він подолав 62 фути 8 дюймів - більше 20 метрів.

- Більше всього протиударного скла розбив, пробігши крізь нього, німець Мартін Латка. За хвилину він розбив 10 штук такого скла.

- Далі всіх за допомогою соломинки запустив круглу шоколадну цукерку британець Уейн Ілс, показавши відстань 11 футів і 0,2 дюйма - близько 3,5 метрів.

- Найдовший стрибок під час поїздки верхи на спині у лева зробили російські циркачі. Його довжина склала 7 футів і 6 дюймів - більше 2 метрів.

- Турок Ілкер Їлмаз опанував мистецтвом стрілянини струменем молока прямо з власного ока. У 2004 році він випустив струмінь молока з своєї слізної залози на 9 футів і 2 дюйми - майже 3 метри. Минулого року Їлмаз таким струменем за дві хвилини згасив цілих п"ять свічок.

- Рік тому Аїчи Оно з Японії встановив на німецькому телебаченні рекорд за кількостю обертань в положенні стоячи на голові. Він зробив 89 обертань.

- Алеся Гульовіч з Білорусії в червні 2006 року одночасно обертала 101 гімнастичних обручів, повідомляє The Sun.

Зараз ви читаєте новину «Вийшла "Книга рекордів Гіннесу-2008" (курйозні рекорди)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути