пʼятниця, 16 лютого 2007 11:18

"Вихлопними" газами тварин хочуть заправляти автомобілі

Один із найбільших новозеландських фермерів-виробників худоби запропонував використовувати "вихлопні" гази тварин для виробництва автомобільного палива.

За даними Джеремі Ебсолома, одна новозеландська корова виробляє на рік 90 кг метану, що відповідає за енергетичними показниками 120 л бензину. На "вихлопі" 10 новозеландських корів один автомобіль може проїхати 9 тис. км.

Чотири роки тому уряд Нової Зеландії мав намір ввести спеціальний податок на "вихлопи" худоби, щоб боротися таким чином з утворенням парникових газів. Нова Зеландія – екологічно найчистіша країна в світі. Вона першою оголосила себе територією, вільною від АЕС, і навіть забороняє чіпати черепашок на пляжах. Проте парадоксальним чином головна загроза для природи в цій країні виходить від самої природи.

При населенні в 4 млн. осіб в Новій Зеландії є 41 млн овець і 10 млн корів. Гази, які є продуктом їхньої життєдіяльності, складають 40% усіх забруднюючих речовин, що потрапляють в атмосферу країни. Для порівняння: в Європі аналогічний показник складає всього 2%, повідомляє ForUm.


Зараз ви читаєте новину «"Вихлопними" газами тварин хочуть заправляти автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути