четвер, 28 січня 2016 08:00

Відставка Азарова та скасування диктаторських законів (28 січня)

Автор: УНІАН
 

28 січня 2014 року прем'єр-міністр України Микола Азаров подав у відставку.

"З метою створити додаткові можливості для суспільно-політичного компромісу, заради мирного врегулювання конфлікту, я прийняв особисте рішення просити президента України прийняти мою відставку з поста прем'єр-міністра України", - заявив Азаров.

У цей же день Янукович прийняв відставку Азарова.

Верховна Рада проголосувала за скасування більшості диктаторських законів 16 січня. За таке рішення висловився 361 депутат.

Майдан оплесками зустрів таке рішення. Однак мітингувальники не задоволені затягуванням амністії протестувальників.

У Партії регіонів висловили готовність проголосувати за звільнення заарештованих учасників Євромайдану в тому випадку, якщо будуть розблоковані вулиці і звільнені всі захоплені адміністративні будівлі.

"Фракція Партії регіонів підтримає цей закон. Але спочатку люди, які захопили держустанови, повинні їх звільнити. Тоді затриманих звільнять від кримінальної відповідальності", - заявив "регіонал" Сергій Горохов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович іде на перші поступки (27 січня)

Однак лідери парламентських фракцій не змогли домовитися про норми законопроекту, яким вводиться амністія для учасників силових протистоянь.

"Переговори тривають. Вони непрості і дуже непросте питання амністії. Ми знайшли взаєморозуміння між опозицією і більшістю, проте є ще деякі питання, по яких потрібно знайти повну згоду", - зазначив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

У Києві під будівлею гуртожитку головного управління МВС молодіжні та студентські організації провели акцію проти свавілля "Беркута" під назвою "Майдан - це наші Крути".

"Ми не даремно обрали такий час і таке місце, де живуть сім'ї "беркутівців", рядовий і сержантський склад, тому, що так чи інакше ці люди повторюють шлях окупантів армії Муравйова. Вони на замовлення Банкової, фактично на замовлення Путіна, б'ють власних громадян, побратимів, таких же українців, як вони. Ми прийшли закликати їх, щоб вони схаменулися, не проливали кров, тому, що рано чи пізно покарання знайде винних", - зазначив один із організаторів акції Сергій Пархоменко.

Зараз ви читаєте новину «Відставка Азарова та скасування диктаторських законів (28 січня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути