Ексклюзиви
понеділок, 07 вересня 2009 08:58

Відмінене 13-процентне мито на автомобілі і холодильники

Відмінене 13-процентне мито на автомобілі і холодильники

Держмитниця з сьогоднішнього дня перестає стягувати з імпортерів тимчасову цільову надбавку до ставок ввізного мита у розмірі 13%, пише "Комерсант-Україна".

"З півночі 7 вересня стягування додаткових надбавок до митних зборів припиняється, - повідомила глава прес-служби відомства Світлана Судак. - Термін їх дії встановлений законом, тому для відміни не потрібно ніяких підзаконних актів, включаючи розпорядження Держмитниці".

Таким чином, імпортер при ввезенні на митну територію України автомобілів платитиме 10% їх вартості, холодильників - 5-10% вартості (залежно від об"єму).

Введення шестимісячних тимчасових митних надбавок було вимогою закону "Про внесення змін до деяких законів з метою поліпшення стану платіжного балансу України у зв"язку з світовою фінансовою кризою", що набув чинності 7 березня. Верховна Рада зобов"язала митницю стягувати 13% зі всіх товарів некритичного імпорту, проте Кабмін 18 березня звузив дію надбавки - з 25 березня її платили тільки з холодильників і легкових автомобілів.

Право відмінити стягування мит з цих товарів Кабмін втратив 23 червня, коли Конституційний суд позбавив уряд таких повноважень.

Зараз ви читаєте новину «Відмінене 13-процентне мито на автомобілі і холодильники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути