Ексклюзиви
субота, 16 грудня 2023 05:50

Відкладіть генеральне прибирання, а в гаманці тримайте гроші: заборони дня

Відкладіть генеральне прибирання, а в гаманці тримайте гроші: заборони дня
В день Агея не тримайте гаманець порожнім Фото: pinterest

16 грудня вшановують святого пророка Агея. Святий пророк Агей був одним з Дванадцяти малих пророків, які жили в V столітті до нашої ери.

Він народився в Вавилоні під час полону і повернувся до Єрусалима, де пророкував разом зі святим пророком Захарієм. Він заохочував юдеїв відновити Єрусалимський храм, який був зруйнований вавилонянами. Він передбачив, що другий храм буде славнішим за перший, тому що в ньому з'явиться Цар світу, Спаситель усіх народів.

Також 16 грудня — день пам'яті преподобної цариці Феофанії. Преподобна цариця Феофанія була дружиною візантійського імператора Льва VI Мудрого, яка після його смерті прийняла чернецтво і заснувала жіночий монастир на острові Проті. Вона була відома своїм благочестям, милосердям, і дивотворними дарами. Вона померла 893 року і була проголошена святою церквою.

Прикмети

На деревах іній — до морозу.

Морозна погода — такою вона буде до Водохреща.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провідайте батьків і роздайте борги: 12 справ, які варто завершити до кінця року

Яка погода, таким квітень буде.

Що не можна робити

Цей день не підходить для генерального прибирання, тому що інакше на вас будуть чекати лише невдачі наступного року. Цього дня гаманець не повинен бути порожнім — щоб не провести рік в фінансових проблемах, покладіть до нього хоча б кілька монет.

Що можна робити

Дуже важливо цей день провести у родинному колі, а якщо потрібно відлучитися з дому, то зробити це ненадовго. Від цього, за повір'ями предків, залежить щастя сім'ї.

З переходом Православної церкви України на новоюліанський календар багато дат свят зсунулися на 13 днів раніше. Старий Новий рік - не є церковним святом, тому його дата не зсувається, а залишається колишньою. Старий Новий рік 2024 відзначатимуть в ніч із 13 на 14 січня.

Але є один нюанс. На цей день припадало свято свято Меланки 13 січня і свято Василя 14 січня. Ці свята змістились у датах і за новим церковним календарем вони припадають на 31 грудня і 1 січня відповідно. Саме в ці дні зустрічайте щедрувальників та посівальників.

Зараз ви читаєте новину «Відкладіть генеральне прибирання, а в гаманці тримайте гроші: заборони дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути