пʼятниця, 08 серпня 2008 13:06

Вид золотої рибки плаває "вгору плавниками" (ФОТО, ВІДЕО)

Незвичайна золота рибка Оссі, яка плаває вниз головою, перетворила паб свого господаря на місцеву визначну пам"ятку. Рибка випадково перекинулася на спину 4 роки тому і з тих пір тільки так і плаває, при цьому відчуває себе, ну просто як риба у воді, пише TheSun.

На думку "рибних" експертів, у Осcі дуже рідкісний дефект плавального міхура. Заповнений газом мішечок розташувався у риби уздовж спини, що і вимушує її вибрати дивну манеру плавати. Зазвичай проблема з плавальним міхуром з"являється через інфекцію або спадковість - цілком можливо, що "верх ногами" плавав хтось з батьків рибки.

"Ми перевіряли її і з"ясували, що вона абсолютно здорова. Я думаю, їй просто подобається дивитися на світ з такої точки зору, - розповів власник чудо-рибки 53-річний британець Ліам Меттьюз.

Він придбав золоту рибку в зоомагазині в 2004 році, з тих пір вона стала справжньою приманкою для туристів, пише TheDailyMail ."Всі її знають. - стверджує Меттьюз, власник готелю GlobeInnв графстві Девоншир, - вона стала просто легендою. Коли я купив Оссі, вона плавала нормально, проте через 6 місяців вона перекинулася. Здається, вона абсолютно задоволена своїм положенням".

До речі, Оссі ділить акваріум з іншою рибкою Еді, яка плаває нормально. "Дуже забавно стежити, як Еді плаває по акваріуму правильно, тоді як Оссі намотує круги "верх ногами", - розповідає Меттьюз. Відео з чудо-рибкою можна подивитися ТУТ.

Крім того, у золотого малятка є ще одна таємниця - господар так і не знає її статі: "Ми все ще не упевнені, хто вона - хлопчик чи дівчинка, але ми думаємо, що це вона, тому що Оссі поводиться прямо як жінка".

Зараз ви читаєте новину «Вид золотої рибки плаває "вгору плавниками" (ФОТО, ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути