Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2007 17:32

Від Путіна вимагають вибачень

Від Путіна вимагають вибачень
Лідер СПС Микита Бєлих вимагає від Володимира Путіна публічно вибачитися перед членами партії за звинувачення, висловлені в адресу СПС в інтерв"ю журналу Time 19 грудня. Про це йдеться в листі Бєлих, опублікованому "на правах реклами" в газеті "Комерсант" в номері за 27 грудня. Текст листа був також розміщений Бєлих в його ЖЖ.

19 грудня журнал Time назвав Володимира Путіна людиною року і опублікував обширне інтерв"ю з ним. Згідно з офіційним перекладом інтерв"ю, розміщеному на сайті президента, у відповідь на питання: "Вас турбує все-таки те, що є насіння дестабілізуючої опозиції в країні? У Вас велика популярність, але все-таки для Вас це загроза?", Путін сказав наступне: "Ні, але Ви подивитеся результати виборів - 0,9 відсотка, вони і одного відсотка не набрали. Як це може турбувати? У політичному плані немає ніяких неспокоїв. Адже справа абсолютно не в цьому! Річ у тому, що я дивлюся на це як на інструмент іноземних держав для втручання у внутрішньополітичні справи Росії. Ось справа в чому."

"Ви абсолютно безумовно дали зрозуміти, що мали на увазі СПС - так само, як саме СПС Ви мали на увазі, коли в Лужниках говорили про партію олігархічного реваншу, що рвалася до влади", - відзначив в своєму листі Путіну лідер СПС. У зв"язку з цим Бєлих вимагає від Путіна конкретизувати ці звинувачення, висловлені "публічно, в інтерв"ю всесвітньо відомому журналу": "вказати конкретні факти, що свідчать про те, що такі дії були, назвати осіб, винних в їхньому здійсненні. Природно, в цьому випадку ці особи повинні понести покарання за рішенням суду і відповідно до законів Російської Федерації".

У випадку, якщо Путін не має в своєму розпорядженні таких фактів, члени СПС, на думку Бєлих, можуть розраховувати на публічні вибачення з боку президента, що діє. Якщо ж такі вибачення не послідують, пише Бєлих, "відповідно до російського законодавства "Союз Правих Сил" залишає за собою право звернутися до суду з позовом про захист чести і достоїнства нашої партії", повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Від Путіна вимагають вибачень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути