понеділок, 14 червня 2010 08:40

Вибух на криворізькій шахті утворив провал у 16 га

Вибух на криворізькій шахті утворив провал у 16 га

На шахті їм. Орджонікідзе в Кривому Розі в результаті вибуху утворився провал площею близько 16 гектарів, завглибшки 10 - 80 м. Про це повідомили в прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій.

Обвал грунту на території промислового майданчика відбувся під час виконання планових підривних робіт на шахті вчора о 06.58 на глибині 447 м (еквівалент вибухівки 64 тонни).

В результаті обвалу поверхні на території шахти в провалі опинилися 4 автомобілі, в одному з яких був водій. О 10.53 тіло загиблого водія було піднято на поверхню.

Частково пошкоджені будівлі шахти, дорога від шахти і порушено газопостачання до села Горького. За даними МНС, більше постраждалих і загиблих немає.

"Сталася просадка денної поверхні в гірському і земельному відводах шахти на площі близько 16 га. Вся зона просадки знаходиться на території промислового майданчика шахти. На цій території немає житлових будівель і споруд. У зону обвалу потрапила підстанція шахти, будівля механічних майстерень і ділянка асфальтового покриття. Згідно з правилами проведення вибухонебезпечних робіт, в цей час жодного працівника в шахті не було", - йдеться в повідомленні Дніпропетровської облдержадміністрації.

Крім того, в ОДА запевнили, що за попередньою експертизою, вибух проводився чітко відповідно до проекту, розробленого державного інституту НДГРІ, який здійснював сейсмомоніторинг.

"Проте в зону просадки грунту потрапив автомобіль "Газель", який належав інституту НДГРІ. Водій, який був у машині, загинув. Це сталося в результаті порушення водієм техніки безпеки – він припаркувався поза зоною, відведеною для того, щоб паркуватися під час проведення вибухонебезпечних робіт", - відзначили в прес-службі.

В результаті просадки грунту порушені інженерно-технічні мережі електро-, газо- і водопостачання селища ім. Горького, чисельність жителів якого становить 7,5 тис. осіб.

Шахта з видобутку руди їм. Орджонікідзе (ВАТ "Центральный гірничо-збагачувальний комбінат") належить Міністерству промислової політики, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Вибух на криворізькій шахті утворив провал у 16 га». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути