Ексклюзиви
понеділок, 24 січня 2011 17:31

Вибух бомби в московському аеропорту визнали терактом, Медведєв співчуває

Вибух бомби в московському аеропорту визнали терактом, Медведєв співчуває

Потужність вибухового пристрою, приведеного в дію в аеропорту "Домодєдово", склала до 10 кг в тротиловому еквіваленті, повідомило РБК джерело в штабі з розслідування причин події.

"Інтерфакс" передає інформацію про 7 кілограмів.

На місці події працюють представники всіх силових структур. В даний час вивчаються записи камер відеоспостереження, встановлених у зоні прильоту, а також у зоні видачі багажу.

Слідство кваліфікувало вибух в аеропорту "Домодєдово" за статтею "теракт", повідомив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін.

"Московським міжрегіональним слідчим управлінням на транспорті СК РФ за фактом вибуху в аеропорту" Домодєдово "порушено кримінальну справу за ст. 205 КК РФ (терористичний акт)", - сказав Маркін.

Глава ГУВС по Москві дав вказівку спецпідрозділам міліції перейти на посилений варіант несення служби після вибуху. Були вжиті заходи з припинення повторного вибуху.

Президент РФ Дмитро Медведєв проводить екстрену нараду у зв'язку з терактом, повідомляє РИА "Новости".

Він доручив надати постраждалим під час вибуху в аеропорту Домодєдово невідкладну допомогу і висловив співчуття сім'ям загиблих.

"Я тільки що розмовляв з міністром охорони здоров'я, міністром з надзвичайних ситуацій. Потрібно зробити все для того, щоб постраждалі отримали невідкладну медичну допомогу", - сказав президент на екстреній нараді.

Медведєв також повідомив, що зараз за його дорученням на місце теракту їдуть мер Москви Сергій Собянін і губернатор Московської області Борис Громов.

Раніше офіційний представник Міністерства охорони здоров'я РФ Софія Малявіна повідомила, що в результаті вибуху в "Домодєдово" загинула, щонайменше, 31 особа, ще близько 130 постраждали.

Останній великий теракт відбувся в Москві в березні минулого року.

29 березня 2010 на станціях московського метро "Луб'янка" і "Парк культури" сталися вибухи з інтервалом в 40 хвилин в ранковий "час пік". Тоді загинули 40 людей, близько 160 постраждали.

Зараз ви читаєте новину «Вибух бомби в московському аеропорту визнали терактом, Медведєв співчуває». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути