субота, 31 жовтня 2009 17:47

Вибори президента ЄС відклали до листопада

Вибори президента ЄС відклали до листопада

Для обговорення кандидатури першого президента Європейської ради лідери ЄС зберуться на спеціальний саміт в листопаді 2009 року, повідомляє Agence France- Presse з посиланням на заяву прем"єр-міністра Люксембурга Жана-Клода Юнкера.

Вибори перших керівників нового керівного органу Євросоюзу - Європейської ради - повинні були відбутися під час саміту, який пройшов 29-30 жовтня 2009 року. Проте через позицію Чехії, яка, висунувши низку вимог, відмовилася приєднатися до Лісабонського договору, вибори керівників нових органів влади не відбулися.

Лідери ЄС погодилися прийняти запропоновані Чехією поправки, знявши останні перешкоди з боку ЄС для приєднання країни до Лісабонського договору.

Міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні вже назвав найбільш ймовірних кандидатів на пост президента ЄС.

Ними виявилися колишній прем"єр-міністр Великої Британії Тоні Блер, глава уряду Люксембурга Жан-Клод Юнкер і Пааво Ліппонен - колишній прем"єр-міністр Фінляндії.

При цьому Фраттіні підкреслив, що перший президент ЄС повинен бути істинно європейським лідером, володіти здібністю до координації роботи різних відомств і відмінно розбиратися в механізмах функціонування ЄС, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Вибори президента ЄС відклали до листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути