Ексклюзиви
пʼятниця, 12 вересня 2008 08:21

Вибори прем"єра Таїланду відкладені: не зібрався кворум

Парламенту Таїланду не вдалося зібрати кворум, тому голосування по кандидатурі нового прем"єр-міністра країни перенесене на середу.

Напередодні екс-прем"єр, раніше усунений з посади рішенням Конституційного суду країни і звинувачений в порушенні Основного закону, прийняв пропозицію правлячої партії "Владу Народу" знов зайняти пост прем"єра.

"Вибори нового прем"єр-міністра були відкладені на наступну середу після того, як парламенту не вдалося скликати кворум", - йдеться в повідомленні.

На момент відкриття зборів в залі присутні лише 161 член нижньої палати з 480. Відсутність кворуму пояснюється нез"явленням членів від опозиційної демократичної партії, які виразили тим самим свій протест на рішення правлячої "Партії народної влади" повторно виставити кандидатуру Самака Сунтаравета на пост прем"єра.

У вівторок Конституційний суд Таїланду постановив, що прем"єр-міністр країни Самак Сунтаравет должен піти у відставку із-за скандалу з кулінарним телевізійним шоу.

Прем"єр був викликаний до суду за день до цього по звинуваченню в порушенні статті 267 Конституцій країни, оскільки взяв участь в кулінарному телевізійному шоу, знаходячись на посту прем"єра. Згідно з Конституцією, державним службовцям в Таїланді забороняється займатися комерційною діяльністю.

Раніше Сунтаравет заявляв, що не отримував грошей від телекомпанії Face Media, будучи на посаді прем"єра. Проте суд визнав ці докази сфальсифікованими.

Не дивлячись на рішення Конституційного суду про негайну відставку прем"єра, Самак Сунтаравет має право на повторне обрання на пост глави уряду.

Представники "Партії народної влади" вже виступили із заявою про свій намір знов висунути Сунтаравета на посаду прем"єра на парламентських слуханнях в п"ятницю.

Самак Сунтаравет до вступу до посади прем"єр-міністра, сім місяців тому, взяв участь в одному з популярних телешоу країни, а також ще кілька разів після того, як став прем"єром, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Вибори прем"єра Таїланду відкладені: не зібрався кворум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути