Ексклюзиви
понеділок, 19 квітня 2021 14:52

Viber, Telegram чи WhatsApp: де найбільше спілкуються українці

Найпоширенішим в Україні мобільним додатком для спілкування є Viber. Він же найпопулярніший серед усіх вікових категорій, яким користуються 66% українців.

Другим за популярністю месенджером став Facebook, йдеться у результатах опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології. Ним користуються 35% опитаних.

На третьому та четвертому місцях перебувають Telegram та WhatsApp, якими користуються 24% та 21% респондентів відповідно. Не надто популярним для обміну повідомленнями виявився Twitter, де листуються лише 6% українців. При цьому майже третина опитаних не обмінюється повідомленнями з мобільного телефону в жодному з додатків.

Частка опитаних, які не використовують жоден з перерахованих застосунків, є найнижчою серед вікової категорії 18-29 років та збільшується з віком: 30-39 років – 11%; 40-49 років – 13,5%; 50-59 років – 25%; 60-69 років – 51%; 70 років і старші – 76%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 20% українців не користуються е-послугами через відсутність інтернету

Автор: kiis.com.ua
 

Telegram та WhatsApp більше використовує міське населення.

Усього у форматі телефонного інтерв'ю з використанням комп'ютера опитали 2005 респондентів віком старше 18 років. Статистична похибка вибірки не перевищує: 2,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Instagram з'являться нові функції

Viber запускає інструмент, завдяки якому можна убезпечити користувачів від дзвінків шахраїв. Ідеться про функцію "Блокування невідомих абонентів". Після її активації користувач не отримуватиме сповіщень про дзвінки з невідомих номерів. Нова функція вже доступна в останній версії платформи для всіх користувачів з українськими номерами.

Зараз ви читаєте новину «Viber, Telegram чи WhatsApp: де найбільше спілкуються українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути