четвер, 10 березня 2022 14:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ви любите багаті країни і відпочинок? Ми все відберемо" - Зеленський до еліти окупантів

"Ви любите багаті країни і відпочинок? Ми все відберемо" - Зеленський до еліти окупантів
Володимир Зеленський звернувся до еліти РФ. Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Йде 15-й день, відколи українські захисники обороняють міста і села від нападу російських окупантів.

Президент України Володимир Зеленський опублікував відеозвернення.

"Ми вистояли. Українська армія відбиває атаки на ключових напрямках. Завдяки нашим військовим, нацгвардійцям, прикордонникам, поліцейським, тероборонівцям та усім, хто долучився до захисту, ми не стали рабами. І ніколи не станемо. Бо це – наш дух, це наша доля", - зазначив він.

Уночі з'явилося повідомлення про загиблих у пологовому будинку Маріуполя внаслідок бомбардування.

"Втратили трьох людей. Одна з них дитина. Поранених - 17. Це діти, жінки, медичні працівники. У ток-шоу РФ про це згадали. Сказали, що в лікарні нібито не було людей. А в пологовому будинку - не було жінок і дітей. Росіянам збрехали, що нібито там засіли "націоналісти" на якихось позиціях", - сказав Зеленський.

Воєнні злочини неможливі без пропагандистів, підкреслив президент.

"Пропагандисти будуть покарані так само, як і ті, хто наказує скидати бомби на мирних людей. Ми знаємо про всю власність пропагандистів та пов'язаними з ними осіб. Зробимо все, щоб її конфіскували. Ви ж любите багате життя? Любите благополучні країни? У вас цього більше не буде. Це тільки початок", - наголосив він.

Російських пропагандистів притягнуть до відповідальності за співучасть у воєнних злочинах, сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог змінив тактику і перейшов до сирійського варіанту – Арестович

"Потім вас зненавидять громадяни Росії - всі, кого ви зараз щоденно протягом багатьох років обманюєте. Коли вони відчують наслідки вашої брехні по своїх гаманцях, можливостях, яких стає дедалі менше", - додав.

Сьогодні, 10 березня, знову забезпечують гуманітарні коридори.

"Автобуси вже вирушили. Вантажівки вже в дорозі - з їжею, водою, медикаментами. Маріуполь. Волноваха. Ізюм. Суми і область. Міста і містечка Київської області - Буча, Бородянка, Ірпінь, Гостомель. Серце розривається від того, що окупанти зробили з нашими містами. І від того, що вони хочуть зробити з нашими людьми, які потребують термінової допомоги", - повідомив Зеленський.

Російські окупанти вже створили гуманітарну катастрофу в українських містах.

"Але це для них частина плану. Вони хочуть принизити наших людей. Щоб вони на колінах брали хліб і воду з рук окупантів. Щоб українці могли врятувати життя, тільки поїхавши на окуповану територію або в Росію. Окупанти спеціально організовують це знущання, щоб дати своїм пропагандистам новий матеріал. Просто потвори", - сказав президент.

Дуже важлива конкретика у відносинах з лідерами світу та Європи, наголосив він.

"Цими днями лідери Євросоюзу збираються, щоб обговорити війну Росії проти України. Щоб обговорити нашу заявку на вступ до ЄС. Ми чекаємо конкретний сигнал. Чекаємо потужну підтримку. Бо це буде справедливо. Ми точно знаємо, хто і яку позицію з лідерів займає. Знаємо, хто за нас. Будемо працювати, переконувати" - зазначив Зеленський.

Президент підкреслив, що після війни, "після нашої перемоги відбудуємо усе, що зруйнував ворог".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Міноборони пояснили, чому ЗСУ потужніші за російські банди Путіна

"Для кожного міста, яке постраждало, буде створена спеціальна державна програма. Для відбудови. Я вже доручив уряду почати розробку. Чернігів і Суми, Охтирка і Житомир, Ізюм, Маріуполь і всі-всі міста, до яких приходило зло, не бачитимуть і сліду від російського вторгнення", - зауважив він.

"Я хочу сказати про це на прикладі Харкова. Нашого Харкова, який зараз переживає найстрашніші страждання. Найстрашніші - з часів Другої світової війни. Салтівка, Олексіївка... Можливо, більшості українців ці назви нічого не скажуть. Але харківʼяни почують. Площа Свободи буде такою, що там буватимуть усі європейці. Полтавський шлях, Білгородське шосе, вулиця Мироносицька, Обласна дитяча лікарня, Харківський онкоцентр, Університет Каразіна, Палац праці, Бібліотека Короленка... Ми все відбудуємо", - завершив Зеленський.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «"Ви любите багаті країни і відпочинок? Ми все відберемо" - Зеленський до еліти окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути