понеділок, 08 жовтня 2012 20:16

"Ви хоч ставте намети, хоч ні - вас ніхто не почує" - чорнобильці Сквири

"Ви хоч ставте намети, хоч ні - вас ніхто не почує" - чорнобильці Сквири
Чорнобильці й досі не отримали обіцяних грошей. Фото: ukr.obozrevatel.com

Днями була створена спеціальна комісія по перегляду цивільних справ ліквідаторів Чорнобиля для перерахунку пенсій. Наразі ця комісії перевіряє списки всіх ліквідаторів ЧАЕС. Проте, коли люди отримують обіцяний чиновниками перерахунок пенсій, вони досі не знають. Про це Gazeta.ua розповів один з учасників мітингу.

"Вона (Тетяна Подашевська, заступник голови Київщини, - ред.) нам пообіцяла створити комісію і на дев'ятий день зачитала нам постанову Кабміну. Наразі створений відділ, у якому уточняють списки людей. Всіх чорнобильців перевіряють у організаціях, які приймали участь у мітингу. І буквально скоро ця комісія має запрацювати. Але як ця комісія буде дивитись документи, не знаю. Бо мою пенсійну справу вже перевіряли і Генпрокуратура, і СБУ. Вже стільки разів перевіряли!", - розповів Леонід Биков, учасник акції протесту у Сквирі.

За словами чоловіка, люди не знають, коли розпочнуться виплати недорахованих грошей.

"Обіцянок конкретних не було. У мене пенсія досі — 2 100 гривень. Нам таку дали інформацію: "Ви хоч ставте намети, хоч не ставте - все одно вас ніхто не побачить. Вам пообіцяли, комісію створили, ваші справи будуть переглядати", - додав він.

Нагадаємо, що чорнобильці протестували у місті Сквира Київської області під міськрадою проти зменшення їхніх пенсій з 1 січня 2012 року. Тетяна Подашевська, заступник голови Київщини, пообіцяла, що чорнобильцям, що проживають у Сквирі, першими виплатять недораховану частину пенсій. У кінці вересня, повіривши словам чиновниці, мітингувальники згорнули намети.

Зараз ви читаєте новину «"Ви хоч ставте намети, хоч ні - вас ніхто не почує" - чорнобильці Сквири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути