вівторок, 25 вересня 2012 15:43

Голодуючі чорнобильці у Сквирі чекають на візит губернатора Присяжнюка

Голодуючі чорнобильці у Сквирі чекають на візит губернатора Присяжнюка
Скрін: podrobnosti.ua

У місті Сквира під міською радою голодують 15 чорнобильців. Загалом у акції беруть участь 70 чоловік. Вони вимагають виконання статей 50 і 54 закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, згідно якого інвалідам 1, 2 та 3 груп мають виплачувати відповідно 10,8 і шість мінімальних пенсій.

Також вони протестують проти зменшення пенсій, яке розпочалося з 1 січня цього року. Вони у багатьох мітингувальників знизились вдвічі і більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше сотні "чорнобильців" мітингують під Радою

Зараз до чорнобильців прибули заступник директора Чорнобильського департаменту міністерства соціальної політики Сергій Кучеренко, заступник директора департаменту Пенсійного фонду Олена Охріменко та заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення Київської обласної державної адміністріції Андрій Гринчак. Вони прибули за дорученням міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.

Разом з членами ініціативної групи чорнобильців вони намагаються вирішити це питання. Також о 15 годині має приїхати губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пасивні" чорнобильці отримують заохочення за лояльність до уряду - Катеринчук

Чорнобильці також скаржаться, що місцевіі суди ніяк не реагують на їхні звернення до суду.

"Я вже рік чекаю на відповідь по своєму запиту. Але реакції і досі ніякої",  - говорить Олександр Гайдук, який у 1986 році 9 днів працював поблизу 4-го реактора техніком міжміського телефонно-телеграфного зв'язку, внаслідок роботи він отримав 2 групу інвалідності. До 1 січня 2012 року його пенсія ситановила 3 300 грн, зараз становить 2 160 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині близько ста чорнобильців почали голодування

Чорнобильців зокрема дуже обурює постанова Кабміну від 23.11.2011 №1210 "Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", яка фактично не виконується.

Під міськадміністрацією встановили намет та повісили плакати "Мы не лжечернобыльцы, вы - лжеправительство!!! та "Рішення суду - закон!". Ці плакати спрямовані в бік міськради.

Зараз ви читаєте новину «Голодуючі чорнобильці у Сквирі чекають на візит губернатора Присяжнюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути