понеділок, 14 лютого 2022 06:00

Весна підготувала погодні сюрпризи: народний синоптик здивував прогнозом

Весна підготувала погодні сюрпризи: народний синоптик здивував прогнозом
Початок весни в Україні дещо нагадає про зиму. А в кінці березня встановиться справжня весняна погода. Фото: pixabay.com

Початок весни в Україні дещо нагадає про зиму.

У кінці березня встановиться справжня весняна погода, квітень порадує теплом, а травень – дощами. Такий прогноз на весну 2022 року озвучив народний синоптик Володимир Деркач з Волині, передає "Телеграф".

На початку березня вночі можливі невеликі заморозки. Але вже середина першої декади буде значно тепліша, хоча буде вітряно і від цього не дуже комфортно. Очікуються температурні гойдалки від "мінусу" вночі до "плюсу" вдень.

У другій декаді місяця так само інколи очікуються нічні "мінуси". Опади помірні. 21-31 березня температура буде зростати, а опади – не часті й не сильні.

Перша декада квітня потішить справжнім весняним теплом. Можливі невеликі опади. Далі знову розпогодиться, хоча в окремі дні вітряно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні дізнаємося, яка погода буде влітку

Друга декада, 11-20 квітня, з перших днів збереже справжнє весняне тепло. Та десь у середині місяця знову повернеться негода, ймовірне зниження температури. Деркач зазначає, що дощі пройдуть ближче до кінця другої декади. Крім того, можливе зниження температури до заморозків у нічну пору.

21-30 квітня можливі опади. Температура вдень комфортна, вночі можливе зниження температури в окремі дні.

Початок останнього місяця весни досить вологий, каже Деркач. Так, дощі заходитимуть хвилями з перервою у кілька днів. У проміжках між дощовими днями буде досить комфортна погода. Невелике похолодання, яке прийде в кінці першої декади, займе і початок друго. Далі погода налагодиться на деякий час, зазначає народний синоптик. Потеплішає, хоча інколи дошкулятимуть опади.

21-31 травня ще все таки не принесе справжнього літнього тепла, але буде досить комфортно. Також Деркач зауважив, що висока ймовірність опадів збережеться протягом майже усієї декади.

В Україні до кінця лютого сильних морозів уже не буде.

Певні коливання температури ще можуть бути. Але вторгнення в Україну ультра-полярних повітряних мас синоптики не прогнозують.

Зараз ви читаєте новину «Весна підготувала погодні сюрпризи: народний синоптик здивував прогнозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути