субота, 27 червня 2020 21:07

Венедіктова відзвітувала про перші 100 днів роботи на посаді генпрокурора

Венедіктова відзвітувала про перші 100 днів роботи на посаді генпрокурора
Венедіктова відзвітувала про свої генпрокурорські 100 днів. Фото: Reuters

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова відзвітувала про те, що за час її перебування на посаді тисячі осіб були визнані винними, засуджені до обмеження або позбавлення волі.

Про це вона сказала у відеозверненні, опублікованому в суботу, 27 червня.

"100 днів на посаді генерального прокурора я організовую діяльність органів і координую роботу правоохоронної системи в сфері протидії злочинності. Чого найбільше чекає від мене суспільство? Звичайно, "посадок". І вони є! Так, за ґратами не топ-корупціонери і не політики першого ешелону - все ще попереду", - пообіцяла генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокуратура закрила три справи проти Порошенка

Вона повідомила, що протягом весни, яка стала "символічним часом покарань", 4400 осіб були визнані винними і засуджені до обмеження або позбавлення волі. 28 з них вчинили корупційні злочини, 7- кримінальні злочини, які заподіяли шкоду в особливо великих розмірах, 40 учасників організованих груп та злочинних організацій.

Венедиктова розповіла, що наразі розслідується понад 1,4 млн кримінальних проваджень, та понад 30 тисяч справ направлено в суд.

"Зараз судом винесено обвинувальні вироки стосовно 167 корупціонерів, відшкодовано майже 100 млн гривень збитків", - констатувала вона.

Що стується злочинів у бюджетній сфері, Венедиктова додала, у понад тисячі кримінальних проваджень повідомили про підозру. Водночас, до суду направили 829 обвинувальних актів, прийняли більше 260 обвинувальних вироків.

Офіс Генерального прокурора виконав рішення Печерського районного суду міста Києва та скасував постанову першого заступника Генерального прокурора про скасування постанови про припинення кримінального провадження, пов'язаного з VAB банком. Це рішення оскарженню не підлягає.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова відзвітувала про перші 100 днів роботи на посаді генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути